Lumea se află în pragul unei noi ere, cea a “dezordinii accentuate”, se arată într-o analiză realizată de experţii Deutsche Bank. Potrivit acestora, era globalizării, care a generat o creştere economică rapidă în ultimii 40 de ani, va fi învinsă de noua “Eră a dezordinii”, cel puţin pentru următorii zece ani.

Influenţat şi de criza Covid-19, al şaselea superciclu structural al vremurilor moderne de care vorbeşte analiza ar urma să fie rezultatul mai multor perspective politice.

Tensiunile geopolitice dintre SUA şi China vor continua, potrivit analizei. „O confruntare a culturilor şi intereselor se apropie, în contextul în care China se apropie de momentul în care va fi din nou cea mai mare economie a lumii”, arată raportul.

Experţii prevăd un deceniu crucial pentru Europa. În “Era Dezordinii”, Europa ar putea deveni o mare putere, cu un potenţial de integrare mai mare, datorat fondului de redresare al UE menit să atenueze efectele crizei. Sau, dimpotrivă, Europa ar putea fi afectată de divergenţele economice şi contradicţii prea puternice care vor apărea în epoca post-Covid.

Această nouă era va prăbuşi activele globale şi ar urma să genereze o creştere a datoriilor la nivelul guvernelor şi corporaţiilor.

De asemenea, “Era Dezordinii” va duce la schimbarea generaţiilor, care va produce ocreştere a inegalităţilor. Analiza spune că generaţia milenialilor, cei cu vârste între 22 şi 38 de ani, va fi cea care va influenţa deciziile politice şi economice la nivel global. Experţii Deutsche Bank spun că generaţia milenialilor au strâns mai multe frustrări serioase, atât pe fondul unor decizii politice (Brexit sau alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA), cât şi la nivel economic. Aceşti tineri ar urma să producă o schimbare în ceea ce priveşte balanţa puterii, care s-ar putea traduce printr-un regim de impozitare mai dur pentru proprietăţi, venituri şi pentru corporaţii. De asemenea, un alt efect generat de mileniali ar fi o siguranţă sau o protecţie redusă pentru pensionari. Aceştia ar urma să aibă o toleranţă mai mare faţă de inflaţie.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0187842427.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0187842427-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Lumea se află în pragul unei noi ere, cea a “dezordinii accentuate”, se arată într-o analiză realizată de experţii Deutsche Bank. Potrivit acestora, era globalizării, care a generat o creştere economică rapidă în ultimii 40 de...