Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, 2.710 medici, medici dentişti şi farmacişti vor susţine anul acesta examenul pentru obţinerea titlului de specialist. Sesiunea pentru obţinerea titlului de specialist pentru profesioniştii din sistemul de sănătate va avea loc în mai multe centre universitare. Miercuri, . Ministerul Sănătăţii va afişa, pe pagina de web www.ms.ro, secţiunea Examene şi concursuri naţionale, arondarea candidaţilor pe specialităţi şi centre universitare de examen, conform prevederilor publicaţiei de examen aprobată pentru sesiunea din acest an.

Organizatorii anunţă că procesul de arondare ţine cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialităţii, efectuată în centrul universitar respectiv şi de criteriul existenţei unui număr de minimum 3 candidaţi pe specialitate şi centru universitar. În centrele în care există puţini candidaţi, aceştia au fost rearondaţi.

„Menţionăm că, în situaţia în care, pentru anumite specialităţi a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivităţii evaluării, candidaţii au fost rearondaţi centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidaţi pe specialitate, ţinând cont totodată şi de pe criteriul distanţei minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidaţi, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opţiuni a candidatului, acolo unde această opţiune a fost făcută”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pentru specialitatea Medicina de urgenţă, examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti şi Târgu Mureş.

Anul acesta calendarul de examene şi concursuri al MS a fost modificat şi adaptat condiţiilor epidemiologice. În acest context, examenul de obţinere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/medic-laptop-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/medic-laptop-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, 2.710 medici, medici dentişti şi farmacişti vor susţine anul acesta examenul pentru obţinerea titlului de specialist. Sesiunea pentru obţinerea titlului de specialist pentru profesioniştii din sistemul de sănătate va avea...