Paragrafele următoare conţin cifre nerecomandate cardiacilor. Atenţie, urmează calcule şocante.

Urmăriţi-mă cu creionul în mână: avem cinci milioane cinci sute douăzeci şi cinci de mii şase sute de pensionari (ultimii şase sute mă încurcă, din cauza lor o să-mi dea tot timpul cu virgulă). Dacă, de la 1 Mai (Ziua Internaţională a celor ce-au Muncit că au Avut Unde), îi trimitem în croazieră cu cortul pe tronsonul MoaraVlăsiei-Braşov, facem dintr-un foc (nu vă speriaţi! nu trage nimeni) o economie de cel puţin un miliard de euro pe lună. Ca să n-avem vorbe de scădere, le tăiem pensia de nici nu bagă de seamă: îi ţinem cu ochii-n peisaje, miros flora, se iau la trântă cu fauna şi uită.

Introducând însă principiul „Veni, Vidi, Vinci-Aktor”, fiecare pensionar va aduce cu sine o pietricică, iar Autostrada Transilvania se va termina până la sfârşitul anului.

Mai departe, în pandant: avem patru milioane şi trei sute mii de salariaţi. Situaţia arată aşa, dacă vrem s-o pictăm: un salariat cară-n spate 1,26 pensionari, cu tot cu paporniţele lor burduşite de ştevie şi reţete compensate. Fiţi pe fază: dacă fiecare cetăţean al României care a împlinit 18 ani ar ieşi la pensie până la vârsta de 65, Guvernul Boc 5 (ultimul până la sfârşitul lumii din 2012) scoate ţara din recesiune. Luaţi un calculator: salariul mediu înmulţit cu numărul de angajaţi dă un miliard jumătate euro. După ce îi transformăm pe salariaţi în pensionari, suma de mai sus se înjumătăţeşte. Economie: minimum 750 milioane euro pe lună.

O să întrebaţi cine se va face, totuşi, că munceşte. Vă asigur că s-a terminat cu ipocrizia. N-o să mai fie nevoie să ne prefacem. E o chestiune de macroeconomie: v-aţi gândit cât am economisi dacă s-ar închide toate societăţile care au mai rămas?

Ştiu că Guvernul Boc prepară un alt proiect. Dar vă spun din start că e mult mai scump: înmulţiţi cinci milioane cinci sute douăzeci şi cinci de mii şase sute cu două fiole de cianură (pensionarii noştri sunt rezistenţi, au dovedit-o) şi ajungem la costuri de-a dreptul nesimţite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/45206450-735060240178439-4664857649127358464-o.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/45206450-735060240178439-4664857649127358464-o-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Paragrafele următoare conţin cifre nerecomandate cardiacilor. Atenţie, urmează calcule şocante. Urmăriţi-mă cu creionul în mână: avem cinci milioane cinci sute douăzeci şi cinci de mii şase sute de pensionari (ultimii şase sute mă încurcă,...