A rămas mai puţin de o săptămână până începe noul an şcolar iar noi încă nu ştim cum vor învăţa copiii. Ultimele date de la Ministerul Sănătăţii stârnesc şi mai mult haos.

La Poiana Mare, în Dolj, de exemplu, unde situaţia epidemiologică arată o rată de infectare de peste 6 cazuri la o mie de locuitori, viceprimarul comunei, Cristian Ologu, şi-a calculat că elevii pot veni la şcoală, fără nicio problemă. Se gândeşte la scenariul verde şi pentru că aproximativ jumătate din elevi nu au încă device-uri pentru şcoala online.

Managerul şcolii, Adriana Dobre, caută în continuare soluţii. După calculele sale, nu toţi cei 1060 de copii încap în clase. Iar, până acum, niciun părinte nu a anunţat că vrea să-şi ţină copilul acasă.

Cristian Ologu, viceprimar comuna Poiana Mare: Eu cred că fizic o să încerce să vină pentru că avem unităţile de şcoală foarte mari. Încap copiii cu distanţare de o bancă între fiecare copil.”

Adriana Dobre, director Şcoala Poiana Mare: La ciclul preşcolar, spaţiile noastre sunt micuţe. Deci intră cam jumătate. Avem două formaţiuni de studiu de clasa întâi şi clasa a doua unde ne este imposibil. Adică la aceste formaţiuni de studiu avem 33 şi 36 de elevi şi ne este imposibil să obţinem acea distanţare de un metru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0555683206.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0555683206-300x300.jpgrootstireaUncategorised
A rămas mai puţin de o săptămână până începe noul an şcolar iar noi încă nu ştim cum vor învăţa copiii. Ultimele date de la Ministerul Sănătăţii stârnesc şi mai mult haos. La Poiana...