Tu îţi permiţi să sari peste o zi de muncă? Ei bine, parlamentarii da. 239 de aleşi au tras chiulul, luni, la votul pentru moţiunea de cenzură. Scopul scuză absenţa, am putea spune. Pentru a nu asigura cvorumul, şi-au riscat o zi de salariu. 

Unii au fost în Parlament, dar nu au intrat în sala de plen. Tot ca absenţi figurează. Oricum, buzunarele lor nu vor simţi prea mult.Ca să înţelegi cât de mult îl costă pe un parlamentar o zi de muncă pierdută, am făcut un calcul estimativ, după ultima declaraţie de avere a unui deputat.

În jur de 12.000 de lei ia un ales, pe lună. Aşa că, o zi înseamnă aproximativ 500 de lei. Brut.

BRUT/LUNĂ > 518 LEI/ZI

„Un parlamentar care lipseşte apare ca absent. Absent de la serviciu, ca să spun aşa. Există sancţiunile în care există acea indemnizaţie, în care mă rog, se ia şi din indemnizaţia de la şedinţă”, explică Dan Barna, preşedintele USR.

„Poate să-i ia din diurnă, depinde. Se mai şi întâmplă să lipseşti. Sigur, având în vedere motivul pentru care ne întâlnim aici, nu e tocmai normal”, consideră Andrei Gerea, PPUSL.

Statutul deputaţilor şi al senatorilor

art.29 Neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului.

„Dacă ne uităm pe declaraţiile de avere, nu suferă de la aceste sume mici. Sunt parlamentari care îşi iau banii, dar nu au nicio intervenţie, nu au avut în viaţa lor o propunere de lege. Există nişte sancţiuni, poate nu sufiecient de puternice pentru a determina parlamentarii să îşi facă treaba mai bine”, spune Septimius Pârvu, expert politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7588279-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7588279-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Tu îţi permiţi să sari peste o zi de muncă? Ei bine, parlamentarii da. 239 de aleşi au tras chiulul, luni, la votul pentru moţiunea de cenzură. Scopul scuză absenţa, am putea spune. Pentru a nu ...