Brenton Tarrant, 29 de ani, care a pledat vinovat pentru 51 de acuzaţii de omor, 40 de tentative de omor şi o acuzaţie de terorism, a primit o pedeapsă pe viaţa, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

 

Un tribunal din Noua Zeelandă l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, pentru că a comis pe 15 martie 2019 un atac asupra a două moschei din oraşul Christchurch, Noua Zeelandă, împuşcând mortal 51 de persoane.

 

Australianul Brenton Tarrant, care şi-a recunoscut vinovăţia, devine primul caz de detenţie pe viaţă fără drept de eliberare condiţionată din Noua Zeelandă.

 

Judecătorul i-a numit acţiunile „inumane”, adăugând că „nu a arătat nicio milă”.„Crimele tale sunt atât de ticăloase încât, chiar dacă eşti în închisoare până când vei muri, nu vei epuiza cerinţele pedepsei”, a declarat joi, judecătorul Cameron Mander, în tribunalul din Christchurch.

 

Masacrul, care a fost transmis live timp de 17 minute pe Facebook de Tarrant, a şocat lumea. Conform rechizitoriului, Tarrant a început să conceapă planul atentatelor cu mai mulţi ani în urmă, iar scopul lui era ”să provoace cât mai multe victime”. El a adunat informaţii despre moscheile din Noua Zeelandă – a studiat planurile, locaţiile şi detalii suplimentare – cu intenţia ca atacurile sale să fie în momentul în care vor fi cel mai aglomerate.

 

De asemenea, el planificase să atace şi o a treia moschee, Ashburton, pe lângă Al Noor şi Centrul Islamic Linwood, dar a fost arestat înainte să o facă.

 

Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explica acţiunile.

 

Printre motivele invocate de atacator se număra „crearea unei atmosfere de teamă” şi „incitarea la violenţă” împotriva musulmanilor. Atacatorul a menţionat şi catedrala Hagia Sophia din Istanbul, transformată în moschee după cucerirea otomană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/atacator.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/atacator-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Brenton Tarrant, 29 de ani, care a pledat vinovat pentru 51 de acuzaţii de omor, 40 de tentative de omor şi o acuzaţie de terorism, a primit o pedeapsă pe viaţa, fără posibilitatea eliberării condiţionate. ...