Marţi, Indonezia – care în această lună deţine preşedinţia rotativă a consiliului de securitate – a spus că nu poate fi luată o măsură suplimentară cu privire la solicitarea SUA, deoarece nu a existat un consens al organismului format din 15 naţiuni.

Anunţul a determinat un răspuns furios al lui Kelly Craft, trimisul SUA la ONU, care a spus: „Permiteţi-mi să vă clarific ceva: administraţia Trump nu are nici o teamă să aibă susţinere limitată în această chestiune. Regret doar că ceilalţi membri ai acestui consiliu şi-au pierdut drumul şi se găsesc acum în compania unor teroriştilor. ”

SUA susţin că au în continuare dreptul de a interveni asupra acordului nuclear, întrucât acordul iniţial din Iran a enumerat SUA printre participanţi.

Ambasadorul ONU al Rusiei, Vassily Nebenzia, a declarat că speră ca Statele Unite să renunţe acum la impunerea de sancţiunilor asupra Iranului, „ceea ce nu numai că este ilegal, dar pur şi simplu nu va conduce la obţinerea rezultatului prevăzut de Statele Unite”.

Niger va avea preşedenţia consiliului de securitate în septembrie, iar Rusia în octombrie. Niciuna dintre ţări nu este susceptibilă să adopte o poziţie diferită faţă de cea actuală a Indonezia, astfel încât este greu de văzut cum SUA pot împinge problema Iranului din nou pe ordinea de zi înainte de noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0374364396-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0374364396-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Marţi, Indonezia - care în această lună deţine preşedinţia rotativă a consiliului de securitate - a spus că nu poate fi luată o măsură suplimentară cu privire la solicitarea SUA, deoarece nu a existat un consens...