6,3 la sută din bolnavii de COVID din România sunt angajaţi în sistemul de sănătate. La fel de mulţi ca în Italia, dar procentul este dublu faţă de cel din China, de exemplu, spune Viorel Rotilă, managerul Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”. 28 dintre cadrele medicale infectate cu SARS-COV2 au murit.

Ani lucrează ca infirmieră la un cămin de bătrâni din Dolj. Acum este unul dintre bolnavii de Covid-19. Pentru că are şi alte boli,  acum a făcut complicaţii.

Angajaţii din sănătate fac forme mai grave ale bolii faţă de alţi pacienţi , spune medicul infecţionist Adrian Marinescu. Iar una dintre cauze ar fi că spitalele nu au infrastructura necesară pentru a putea preveni infectările, consideră Viorel Rotilă, managerul Federaţiei “ Solidaritatea Sanitară”.

Ani – infirmieră: Am avut următoarele simptome: sufocare, tuse, durere de oase, dureri de muşchi, tahicardie, temperatură 38,5, dureri de spate, dureri de rinichi, cu care am rămas şi acum.”

Dr. Adrian Marinescu – medic infecţionist: Personalul medical face mai frecvent forme mai severe tocmai pentru că e vorba de încărcătura virală mare.Şi mai este o explicaţie prin faptul că ei vin în contact cu virusul de un număr mare de ori, şi atunci este o însumare a încărcăturilor.”

Viorel Rotilă – manager Federaţiei “ Solidaritatea Sanitară”: Ce generează o asemenea situaţie, în toate statele? E simplu de înţeles. Probabilitatea mult mai mare ca pacienţii infectaţi să se prezinte într-o unitate sanitară. Primul aspect.(…)Spitalele nu au circuite pentru această infecţie. Sau, pandemia nu le-a găsit pregătite cu circuitele adecvate.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7561144-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7561144-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
6,3 la sută din bolnavii de COVID din România sunt angajaţi în sistemul de sănătate. La fel de mulţi ca în Italia, dar procentul este dublu faţă de cel din China, de exemplu, spune Viorel Rotilă, ...