SUA: 5.8 milioane de bolnavi COVID

Cercetătorii americani avertizează că posibile măsuri de relaxare vor duce la creşterea numărului de decese în Statele Unite ale Americii, potrivit cnn.com.

Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) afirmă că aproximativ 134.000 de oameni şi-ar putea pierde viaţa până la sfârşitul anului dacă nu vor fi luate măsuri suplimentare de siguranţă.

IHME, institut care este parte a Universităţii din Washington, este de părere că 70.000 de persoane din cele 134.000 ar putea fi salvate dacă tot mai mulţi americani ar respecta regulile şi ar purta măştile.

De la începutul pandemiei, în Statele Unite s-au înregistrat 5,8 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Aproape 180.000 de persoane au decedat, SUA fiind una dintre cele mai afectate ţări alături de Brazilia şi India.

Marea Britanie vrea să deschidă şcolile luna viitoare

Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală luna viitoare decât de a fi infectaţi cu coronavirus, spune consilierul medical şef din Marea Britanie, scrie BBC.

Cu doar câteva săptămâni înainte ca milioane de elevi din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord să se întoarcă la şcoală, prof.

 

Concert-test în Germania

 

Sâmbătă, cercetătorii germani au organizat un concert pop pentru a studia cum se răspândeşte noul coronavirus. Aceştia au folosit maşini de ceaţă, dezinfectant fluorescent şi dispozitive de urmărire a contactelor. La experimentul condus de Spitalul Universitar din Halle, au participat aproximativ 1.500 de voluntari care au fost testaţi negativ pentru infecţia cu COVID-19, scrie NBC News.

Oamenii de ştiinţă au echipat fiecare voluntar cu o mască de protecţie şi un dispotiv de urmărire a contactelor. Prin urmare, senzorii montaţi pe tavanul sălii au putut colecta date despre mişcările fiecărui participant.

De asemenea, oamenii s-au dat pe mâini cu dezinfectant fluorescent pentru a vedea suprafeţele cele mai des atinse. Pe lângă asta, cercetătorii germani au urmărit şi mişcarea aerosolilor expiraţi de spectatori.

În total, vor fi organizate trei concerte, susţinute de un cântăreţ pop foarte îndrăgit în Germania, Tim Bendzko.

 

Numărul de infectări cu coronavirus a ajuns la 3 milioane în India, deoarece virusul se răspândeşte în statele sudice.

India e pe locul al treilea la numărul de cazuri la nivel mondial, după SUA şi Brazilia. Dar, ţinând cont de creşterea din ultimele săptămâni, experţii se tem că India ar putea depăşi în curând aceste ţări.

 

Timp de 18 zile consecutive, India a raportat cele mai multe noi cazuri din lume. În acelaşi timp, rata mortalităţii a scăzut la 1,87%, mult mai mică decât în celelalte ţări puternic afectate.

 

Germania raportează 782 de cazuri noi de coronavirus şi două decese

 

Numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 782, ajungând la 232.864. 

 

Doi oameni au murit în ultimele 24 de ore, aducând totalul deceselor la 9.269.

 

Noua Zeelandă înregistrează un nou caz de coronavirus

 

Noua Zeelandă a înregistrat un nou caz de coronavirus, o persoană care a avut contact cu cineva care a făcut parte din focarul recent din sudul Auckland. 

 

Alte trei cazuri sunt în curs de investigare. În plus, două noi infecţii au fost identificate în unităţile de carantină.

 

Coreea de Sud raportează cea mai mare creştere zilnică, cu 387 de noi infecţii

 

Coreea de Sud a raportat cea mai mare creştere zilnică în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus, de la începutul lunii martie.

 

Centrul de control şi prevenirea bolilor din Coreea (KCDC) a confirmat 397 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, marcând mai mult de o săptămână de recorduri zilnice.

 

Ultimele date aduc totalul din Coreea de Sud la 17.399 de infecţii, cu 309  decese. 

 

199 de persoane amendate în Victoria din cauza încălcării restricţiilor

 

Poliţia din statul australian Victoria a amendat 199 de persoane pentru încălcarea restricţiilor privind coronavirusul.

 

Dintre oamenii amendaţi în ultimele 24 de ore, 73 au încălcat măsurile de prevenţie în Melbourne, 20 au fost pedepsiţi pentru că nu au purtat mască, iar 14 au fost amendaţi în timpul unor razii. 

 

Numărul de decese în Victoria ajunge la 415. 208 cazuri noi şi 17 decese în ultimele 24 de ore

 

Statul australian Victoria a înregistrat 208 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce 17 persoane au murit, au confirmat autorităţile medicale. 

 

Cele 17 decese cauzate de Covid-19 în statul Victoria din Australia au inclus 11 persoane în vârstă – un bărbat şi o femeie de 60 de ani, trei bărbaţi de 70 de ani, patru femei şi şase bărbaţi de 80 de ani şi doi bărbaţi de 90 de ani – şi au adus totalul deceselor din stat la peste 400, mai exact 415.  

 

Directorul Departamentului pentru Sănătate, dr. Brett Sutton, a spus că ţara se află pe o pantă descendentă: „Nu vom vedea din nou trei sute sau patru sute de cazuri“.

 

New South Wales raportează patru cazuri noi de Covid-19

Autorităţile medicale din New South Wales, Australia, au raportat duminică dimineaţă patru cazuri noi de Covid-19, printre care un al doilea paznic dintr-un hotel din Sydney.

 

12 cazuri noi în China

 

China a înregistrat duminică 12 noi cazuri de coronavirus, toate din străinătate, a informat presa de stat.

Numărul de decese din Mexic depăşeşte 60.000

 

Numărul de decese confirmate în Mexic a depăşit 60.000, ajungând la 60.254.

 

Sâmbătă, ţara a raportat 6.482 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus şi 644 de decese, ceea ce a adus totalul din ţară la 556.216 cazuri şi 60.254 de decese.

 

Există câteva semne de speranţă: cazurile noi au scăzut după atingerea unui record zilnic la începutul lunii august. La începutul acestei săptămâni, guvernul a spus că focarul este acum într-o pantă descendentă.

 

Filmările pentru producţia TV „The Masked Singer“ din Melbourne au fost anulate după apariţia unor cazuri de coronavirus

 

În Melbourne, platoul de filmare „The Masked Singer“ a fost închis după ce mai mulţi membri ai echipei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

 

„Întreaga echipă de producţie, inclusiv cântăreţii, gazda şi juriul sunt acum în autoizolare. Toţi sunt monitorizaţi îndeaproape şi sunt în contact permanent cu autorităţile medicale“, a anunţat Channel 10 pe Twitter, sâmbătă seara.

 

Copiii cu vârste de peste 12 ani ar trebui să poarte masca de protecţie pentru a combate Covid-19, spune OMS

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, de la 12 ani în sus, copiii trebuie să poarte masca de protecţie pentru a ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus, în aceeaşi măsură în care o fac şi adulţii. 

 

Pe scurt. Ce s-a mai întâmplat în lume: 

 

• India a anunţat sâmbătă că ţara a atins recordul de un milion de teste pe zi. 

• La nivel global, India a raportat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor timp de 18 zile consecutive. 

• Mii de israelieni au ieşit din nou pe străzile din Ierusalim, sâmbătă, pentru a protesta împotriva premierului Benjamin Netanyahu.

• Irlanda a raportat 156 de noi infecţii cu coronavirus, al patrulea record zilnic de la începutul lunii mai. 

• Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel global, a depăşit 23.110.732, în timp ce 802.610 oameni au decedat. 

Experţii cred că în decembrie, SUA ar putea ajunge până la 6.000 de decese zilnice

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din Statele Unite s-ar putea ridica la 6.000 de persoane pe zi în decembrie, potrivit dr. Chris Murray, preşedintele Institutului pentru Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME).

În prezent, în SUA, aproximativ 1.000 de oameni mor zilnic din cauza coronavirusului.

Totodată, cercetătorii de la IHME au prezis că numărul deceselor zilnice va scădea lent în septembrie – apoi va creşte până la aproape 2.000 pe zi până la începutul lunii decembrie.

Coreea de Sud a raportat sâmbătă 332 de cazuri noi de coronavirus. Este a 9-a zi consecutivă de creştere a infecţiilor şi cea mai mare cifră raportată din 8 martie. 

Guvernul are în vedere restricţiile economice pentru a încetini o reînviere, relatează AP.

Potrivit experţilor, bisericile din Seul au fost vectorii principali de infectare. Autorităţile au închis lăcaşurile sfânte de curând, scrie The Guardian. 

De asemenea, au fost închise cluburile de noapte, barurile, restaurantele tip bufet şi locaţiile de gaming. 

Statul australian Victoria a înregistrat 182 de cazuri noi de coronavirus şi 13 deces

Numărul total de cazuri Covid-19 din Africa de Sud a ajuns vineri la 603.338, potrivit Departamentului de Sănătate din ţară.

În ultimele 24 de ore, Africa de Sud a înregistrat 3.398 de cazuri noi.

Mexic a înregistrat vineri 5.928 de cazuri noi de Covid-19, ducând numărul total de infecţii la 549.734. Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat, de asemenea, 504 de noi decese – numărul total ajungând la 59.610.

Mexic e pe locul al treilea în lume la numărul de decese cauzate de noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins (JHU).

Guvernul mexican a anunţat că va folosi vaccinul Covid-19 produs de Rusia.

Vineri, ministrul Sănătăţii din Brazilia a raportat 30.355 de noi cazuri Covid-19, ceea ce a ridicat numărul total al ţării la 3.532.330.

Ministerul a raportat, de asemenea, 1.054 noi decese cauzate de noul virus, ridicând numărul total la 113.358.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0541080483-5.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0541080483-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
SUA: 5.8 milioane de bolnavi COVID ...