Nava Rhosus, aflată sub pavilion moldovenesc şi reţinută în 2014 în portul Beirut, alături de încărcătura de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, care ar sta la baza exploziilor din urmă cu două zile, a aparţinut lui Igor Grechushkin, un om de afaceri rus, relatează Siberian Times.

 

Căsătorit şi tatăl unui fiu de 20 de ani, Igor Grechushkin s-ar afla, în prezent, în Limassol, Cipru. 

 

În 2013, omul de afaceri rus a fost acuzat de membrii echipajului vasului moldovenesc, care transporta nitrat de amoniu din Georgia în Mozambic, că i-a abandonat, atunci când nava a fost reţinută în portul Beirut din cauza lipsei documentaţiei.

 

Echipajul era format din 8 ucrainieni şi 2 ruşi, care au fost forţaţi de autorităţile libaneze să rămână la bord, în timp ce Grechushkin a spus că este falit şi şi-a abandonat nava. După aproape un an, echipajul a fost eliberat.

 

“Nu ne-a oferit bani, nu vrea să comunice. Ne-a spus că este falit, dar nu-l cred. Cel mai grav lucru este că şi-a abandonat echipajul şi vasul”, a scris, la acea vreme, căpitanul Boris Prokoshev, într-o încercare disperată de a obţine ajutor din partea diplomaţilor ucrainieini.

 

Aşa cum am amintit anterior, presa internaţională vorbeşte despre faptul că Igor Grechushkin se află alături de soţia sa în Cipru, iar fiul lor studiază în Scoţia.

 

Deocamdată nu există niciun comentariu făcut de omul de afaceri rus sau de cineva din familia acestuia, legat de exploziile din Beirut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0550081332.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0550081332-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Nava Rhosus, aflată sub pavilion moldovenesc şi reţinută în 2014 în portul Beirut, alături de încărcătura de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, care ar sta la baza exploziilor din urmă cu două zile, a...