Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, la Marius Tucă Show despre situaţia actuală a pandemiei din România, precizând că adevărata rată de infectare nu este 5%-6%, ci 10%-12%, pentru că trebuie luată în seamă ziua de duminică, atunci când nu se testează benevol persoane.

”Avem o rată de infectare de 10%-12%, duminica este excepţia care confirmă regula, pentru că duminica nu se fac teste pentru persoane care pleacă în vacanţă. Duminica trecută am avut o rată de aproape 11%. Rata de 5%-6% este dată de o situaţie când peste 40%-45% sunt persoane care se testează benevol. În rândul acestora avem sub 1 la 1000 proporţia de infectaţi, deci practic noi suntem între 10% şi 12% rata de teste pozitive la persoanele de pe lista INSP”, a precizat profesorul Rafila.

Acesta a subliniat că cifrele de la OMS arată în continuare rata de 1,2 rata de infectare, cam aceeaşi din aprilie-mai, ceea ce înseamnă că o persoană infectată infectează mai mult de un individ.

Alexandru rafila a spus că important este cât timp se menţine această rată pozitivă. Acum, în România, avem o creştere care durează de două luni şi aceasta este cauza numărului mare de cazuri zilnice.

”Oamenii trebuie să înţeleagă că este vorba de o situaţie serioasă, nu dramatică, şi cel mai important este cum comunicăm, cum explicăm românilor măsurile care trebuie respectate”, a adăugat Alexandru Rafila.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7457234-mediafax-foto-marian-ilie.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7457234-mediafax-foto-marian-ilie-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, la Marius Tucă Show despre situaţia actuală a pandemiei din România, precizând că adevărata rată de infectare nu este 5%-6%, ci 10%-12%, pentru că trebuie luată în...