Dacă eşti antreprenor şi ai angajaţi care au lucrat în regim de telemuncă, poţi obţine pentru fiecare dintre ei suma de 2.500 de lei. Condiţia este ca angajaţii tăi să aibă cel puţin 15 zile muncite de acasă, în timpul Stării de Urgenţă. Cel mai probabil, banii vor ajuta la achiziţionarea unui laptop.

O altă măsură nou adoptată de Guvern este sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de muncă al angajaţilor, care te-ar putea ajuta în cazul în care ai nevoie să faci concedieri. Statul va suplini o parte din salariu.

Ce părere au antreprenorii de noile măsuri? Marius Ştefan este unul dintre aceştia şi spune că nu ar aplica în momentul de faţă pentru noile facilităţi. Având în vedere că banii oferiţi şi numărul de angajaţi care vor primi sprijin sunt limitaţi, Marius crede că ar fi bine să beneficieze doar companiile care au avut daune mari.

„Mi se pare o idee bună, de susţinere a angajatorilor prin oferirea de suport pentru achiziţia de produse de IT. Aştept să văd cât de repede vor putea fi şi puse în practică. Adică dacă ne uităm la IMM invest a fost lansat, anunţat, dar banii încă nu au ajuns. Ajung foarte greu”, a declarat acesta. 

„Nu simţim nevoia în momentul de faţă de reducere a personalului sau a timpului de lucru şi, la fel, nu avem nevoie de suport pentru achiziţia de IT”, a mai spus el. 

ANGAJATORII POT REDUCE DIN TIMPUL DE MUNCĂ AL SALARIAŢILOR

 • CU CEL MULT 50 %

 • PENTRU O PERIOADĂ DE CEL PUŢIN 5 ZILE LUCRĂTOARE

 • INFORMEAZĂ ANGAJATUL CU 5 ZILE ÎNAINTE

 • STATUL OFERĂ O INDEMNIZAŢIE DE 75 % DIN DIFERENŢA DINTRE SALARIUL INIŢIAL ŞI SALARIUL DE DUPĂ MODIFICAREA PROGRAMULUI DE LUCRU       

DUPĂ REDUCEREA TIMPULUI CU 50%

 • PENTRU UN SALARIU DE 4.000 DE LEI NET, AI UN TOTAL DE 6.800 DE LEI BRUT
 • ANGAJATORUL VA PLĂTI 3.400 DE LEI DIN BRUT
 • STATUL VA PLĂTI 75 % DIN 3.400 DE LEI , ADICĂ 2.550 DE LEI
 • BRUTUL DE 6.800 DE LEI SCADE LA 5.950 DE LEI

SPRIJIN PENTRU TELESALARIAŢI

 • 2.500 DE LEI / TELESALARIAT
 • SĂ FI LUCRAT CEL PUŢIN 15 ZILE LUCRĂTOARE ÎN TELEMUNCĂ, ÎN STAREA DE URGENŢĂ
 • PLATA PRIN ANOFM

Sursa: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/49223958-m.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/49223958-m-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dacă eşti antreprenor şi ai angajaţi care au lucrat în regim de telemuncă, poţi obţine pentru fiecare dintre ei suma de 2.500 de lei. Condiţia este ca angajaţii tăi să aibă cel puţin 15 zile muncite...