Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă că broasca ţestoasă de apă este o specie ce trăieşte în apele stătătoare şi în cele care au un curs lent din interiorul Deltei.

Aceasta se hrăneşte cu diverse specii de insecte acvatice, scoici, viermi, raci, mormoloci şi, mai rar, cu peştişori. Carapacea este bombată, de culoare neagră, uneori cu pete galbene, iar partea de dedesubt, plastronul, este negru-cafeniu.

„Principala ameninţare la adresa acestei specii o constituie degradarea habitatelor. Este un foarte bun indicator ecologic pentru calitatea apelor, fiind un animal deosebit de sensibil la poluare”, au spus reprezentanţii adminsitraţiei.

Potrivit acestora, păstrarea nealterată a habitatelor şi informarea publicului larg despre importanţa ecologică a acestei specii reprezintă acţiunile principale în protecţia broaştei ţestoase de apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/testoasa-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/testoasa-4-300x295.jpgrootstireaUncategorised
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă că broasca ţestoasă de apă este o specie ce trăieşte în apele stătătoare şi în cele care au un curs lent din interiorul Deltei. Aceasta se hrăneşte cu...