Klaus  Iohannis a efectuat mai multe declaraţii de presă privind mai multe subiecte ca pandemia de coronavirus, fondurile de la Uniunea Europeană, alegeri sau alocaţiile copiilor.

”Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanţa cu fondurile europene. Dorim  România  prospere în următorii ani, şi nu se poate face decât prin investiţii majore în domeniile cu impact major pentru centateni. Prioritatea zero pentru noi sunt investiţiile în frastructura. Avem bani  construim străzicai ferate,  îmbunătăţim infrastructură energetică implementăm digitalizare în educaţie, în administraţie”România va avea acces a servicii de sănătate moderne, în spitale la standarde europene. Avem o şansă fantastică prin accesul la aceste 80 de miliarde de euro, şi intenţionăm  o valorificăm la maximSunt convins  vom reuşi, cu muncă şi responsabilitate. Înainte de a răspunde la întrebări menţionez  mâine voi ave o întâlnire şi cu ministrul de internse şi şeful DSU pentru o analiză la zi a situaţiei. E un moment critic, după părerea mea, iar măsurile de protejare a populaţiei în contextul a aproape 1200 de cazuri zilnice de infectare sunt foarte importante acum. Situaţia e gravă şi trebuie  fim conştienţi de importantă tinerii sub control a pandemiei”, a spus Iohannis.

Acesta a spus că nu crede că ar fi utilă amânarea alegerilor. ”Ce obţinem dacă amânăm alegerile, poate se suprapune o iarnă grea. Să nu se suprapună peste o iarnă grea”.

”Este o discuţie legitimă dacă organizăm sau nu alegerile în 27 septembrie. OMS a făcut multe afirmaţii şi multe anunţuri, şi un anunţ care mă îngrijorează e mai recent, spunând că această pandemie nu are mai multe valuri, ci unul singur mare, având în vedere că virusul nu are ciclicitate care să depindă de anotimp sau temperatura. E nevoie de alegeri pentru a reda legitimitatea alegerilor locale, dar suntem în mijlocul unei pandemii care poate se atenuează sau nu. Dacă amânăm, în loc de septembrie poate amânăm pentru noiembrie sau mai târziu, poate fi gripă, o iarnă grea, şi situaţia poate fi mai proastă. În acest fel cred că trebuie să evaluăm situaţia. Personal sunt convins că dacă pandemia nu se agravează şi se iau măsuri stricte şi specifice, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiţii bune. Nu este mai complicat să votezi decât să mergi la magazin să cumperi pâine, se pot institui măsuri de distanţare şi igienă. Mai greu de organizat e campania electorală, şi dacă pandemia nu cedează sau se agravează, va avea loc în condiţii atipice pentru o campanie electorală. La mijlocul lui august se va lua decizia dacă merg alegerile înainte sau nu”, a spus Iohannis.

Ştire în curs de actualizare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/iohapresidenxi-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/iohapresidenxi-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Klaus  Iohannis a efectuat mai multe declaraţii de presă privind mai multe subiecte ca pandemia de coronavirus, fondurile de la Uniunea Europeană, alegeri sau alocaţiile copiilor. ”Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanţa cu ...