Celebra izoletă, simbol al pandemiei care a băgat spaima în pacienţii infectaţi sau suspecţi de noul coronavirus, a dispărut din dotarea ISU. Raed Arafat a declarat că transportul cu izoleta nu mai este obligatoriu deoarece sunt prea puţine în raport cu numărul tot mai mare de cazuri care au apărut în ultima perioadă.

 

În realitate, izoleta a fost scoasă din uz încă din luna aprilie şi asta pentru că asistenţii şi brancardierii s-au plâns că trebuie să  manipuleze izoleta pe braţe. Un angajat de la ISU ne-a declarat sub protecţia anonimatului că în unele cazuri se rugau de vecini să îi ajute să  coboare pacienţii de la etajul patru.  

 

 

“Imaginaţi-vă cum transportam un pacient cu o greutate de 120 – 130 de  kg cu izoleta pe scările unui bloc. Ne rugăm de vecini să ne ajute, însă fiind vorba de pacienţi suspecţi de coronavirus nimeni nu voia să ne ajute. ”

 

Fiind şi greu de manipulat izoleta a fost scoasă din uz, iar acum pacienţii sunt transportaţi până la ambulanţă pe propriile picioare. Personalul medical este echipat cu combinezon de protecţie, mască şi ochelari,  iar la finalizarea transportului, autospecialele intră în garaj pentru a fi dezinfectate.

 

Dr. Virgil Musta şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul Victor Babeş Timişoara:

 

”Eu cred că nici unde nu s-a greşit. La început, aţi văzut peste tot în lume era această metodă de a se transporta cu izoleta, pentru că lumea era foarte speriată de contagiozitatea acestei boli. Între timp s-a descoperit mai exact când eşti contagios, în ce condiţii, se consideră că dacă ai distanţare socială de 2 metri pe o perioadă de 15 minute abia după aceea devii contagios.  Izoleta nu este un instrument foarte plăcut stai ca într-un coşciug şi foarte multă lume a fost traumatizată de acest mod de a transporta”.

 

Iată ce spune un cadru ISU:

”Pe timpul transportului în funcţie de decizia medicală se poate folosi şi izoleta. În prezent avem în folosinţă două astfel de echipamente, unul din dotarea noastră şi unul din dotarea UPU SMURD”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/7561488-mediafax-foto-zuma-press-hepta.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/7561488-mediafax-foto-zuma-press-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Celebra izoletă, simbol al pandemiei care a băgat spaima în pacienţii infectaţi sau suspecţi de noul coronavirus, a dispărut din dotarea ISU. Raed Arafat a declarat că transportul cu izoleta nu mai este obligatoriu deoarece sunt...