Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că are convingerea că justiţia din România va face dreptate în dosarul „10 August”, părerea sa personală fiind că „ar fi de dorit să se găsească o clarificare mai profundă” în această speţă.

Preşedintele Iohannis a reamintit că în timpul desfăşurării evenimentelor din 10 august 2018, el a declarat că intervenţia jandarmilor a fost „exagerată”.

„Atunci când a fost evenimentul <10 august> eu am avut o opinie foarte fermă, că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate şi, în consecinţă, au apărut diferite relatări, filmări şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT-ul. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi eu, împreună cu dumneavoastră, împreună cu multe milioane de români, ne-am luptat să păstrăm, să consolidăm independenţa justiţiei, adică niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor. Nici preşedintele. Şi atunci nu pot să vă spun decât unele opinii personale şi să îmi exprim convingerea că justiţia din România va face dreptate şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere”, a spus Iohannis.

Părerea pe care a exprimat-o ca fiind „una personală” este că „este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”.

În 15 iulie, procurorii DIICOT au anunţat că au fost clasate părţi din dosarul „10 August”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/original-sedinta-de-evaluare-21-04-2020-12-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/original-sedinta-de-evaluare-21-04-2020-12-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că are convingerea că justiţia din România va face dreptate în dosarul „10 August”, părerea sa personală fiind că „ar fi de dorit să se găsească o clarificare mai profundă”...