În al nouălea an de şcoală, Meda a sperat că va avea manuale pe bancă la începutul anului şcolar, mai ales că bate la uşă primul examen important din viaţa de şcolar. Slabe şanse să se întâmple aşa. Puştoaica face parte din aşa numita „generaţie de sacrificiu”. Ei au fost primii care au intrat în clasa pregătitoare şi în niciun an nu au primit manualele la timp. 

„Seara, când îmi fac ghiozdanul, îmi bag caietele şi fişele, pentru că n-avem manuale. E destul de greu, adică ne-am obişnuit că nu avem manuale, n-am avut niciodată. La română, mate şi engleză ne spun profesorii ce manuale să ne cumpărăm”, spune Meda. 

 

Nu doar elevii suferă, ci şi profesorii. Pentru fiecare oră în parte, dascălii pregătesc fişele de lucru pentru elevi.

Cristina Tunegaru, profesor de limba română, a vorbit despre dificultăţile cu care se confruntă: „Trebuie să citim programele foarte bine şi în funcţie de conţinutul programelor să ne organizăm noi materia, să construim, să ne imaginăm noi cum ar fi o unitate de învăţare. Durează destul de mult redactarea fişelor şi trebuie să ţinem cont că nu avem o oră pe zi, ci mai multe ore”. 

 

În fiecare an, Ministerul Educaţiei porneşte licitaţia pentru manuale prea târziu, iar procedura de evaluare şi achiziţie este greoaie.

 

Cristian Greşanu, directorul editurii Corint, ne-a explicat că situaţia manualelor este îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât, în fiecare an se repetă aceeaşi poveste. 

 

„Acum este o situaţie dezastruoasă, după părerea mea aşa arată un sistem educaţional eşuat. Să nu ne ferim de cuvinte tari, dar asta e situaţia. Cel puţin privind componenţa manualelor, este un dezastru pur şi simplu”, a declarat acesta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/greva-scoala-octav-ganea.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/greva-scoala-octav-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În al nouălea an de şcoală, Meda a sperat că va avea manuale pe bancă la începutul anului şcolar, mai ales că bate la uşă primul examen important din viaţa de şcolar. Slabe şanse să se întâmple ...