Autorul ”World War Z”, Max Brooks spune că oamenii de ştiinţă şi Hollywood-ul ar trebui să lucreze împreună pentru a arăta lumii cum să facă faţă pandemiei coronavirusului, scrie CNN.2

În timpul unui eveniment live [email protected] 2020, numit “Zombi şi Coronavirus: Planificarea următorului focar” – Max Brooks, alături de câţiva cercetători, a amintit de al Doilea Război Mondial, când industria de divertisment a fost înrolată ca să ajute în eforturile de război. El a citat în mod expres: „Why We Fight”, un film documentar comandat de guvernul SUA în timpul războiului.

“Toată lumea contribuia în departamentul de comunicare în masă”, spune Brooks, vorbind despre deficienţa furnizării informaţiilor clare care ajung la public.
“Dacă nu vom umple acest gol, nimic din ceea ce veţi face nu ne va salva”, adaugă el.
Ceilalţi invitaţi din cadrul emisiunii au fost de acord în mare măsură, menţionând că, comunitatea ştiinţifică trebuie să depăşească această neîncredere a oamenilor, cât şi ignoranţa cu privire la modul în care funcţionează ştiinţa, în special atunci când cercetătorii încearcă să ofere răspunsuri despre o criză pandemică, cum este cea actuală.
„Sunt multe necunoscute ale coronavirusului şi încă vor mai exista”, adaug[ Jarod Hanson, consultant în domeniul sănătăţii publice de la Universitatea Maryland din Baltimore, care a numit răspunsul american la Covid-19, “un eşec total”.
Shanna Ratnesar-Shumate, de la Universitatea din Nebraska, spune că: “Sunt mulţi oameni de ştiinţă cu adevărat geniali, însă sunt groaznici când vorbesc despre ştiinţă publicului larg”.

Autor: Tatiana Beliuţă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0345674721-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0345674721-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Autorul ”World War Z”, Max Brooks spune că oamenii de ştiinţă şi Hollywood-ul ar trebui să lucreze împreună pentru a arăta lumii cum să facă faţă pandemiei coronavirusului, scrie CNN.2 În timpul unui eveniment...