Imaginea articolului Relansarea economiei britanice ar putea fi lentă, avertizează Banca Angliei

Relansarea economiei britanice ar putea fi lentă, avertizează Banca Angliei

Relansarea economiei Marii Britanii după criza generată de coronavirus ar putea fi lentă şi va depinde foarte mult de încrederea cetăţenilor, avertizează Jonathan Haskel, un oficial din cadrul Băncii Angliei, citat de agenţia de presă Reuters.

„Sunt preocupat că economia ar putea rămâne blocată şi că relansarea ar putea fi doar lentă, intrând sub nivelul ratei inflaţiei”, a declarat Jonathan Haskel, directorul Băncii Angliei responsabil de rata dobânzii de politică monetară.

Haskel a avertizat că ritmul redresării economice va depinde de încrederea cetăţenilor de a relua activităţile în contextul pandemiei.

„Drumul spre relansare depinde în mod crucial de teama de infectare, de măsurile antiepidemice aplicate în mediul public şi în cel privat”, a subliniat Jonathan Haskel, într-un discurs rostit la Facultatea de Business a Colegiului Imperial din Londra.

„Reducerea activităţilor economice şi constrângerile cu care se confruntă companiile care supravieţuiesc şi cele în insolvenţă au ca efect scăderea cererii pentru forţă de muncă”, a atras atenţia oficialul citat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...