Senatorul Mihai Goţiu (USR) susţine că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor propune, în plus, eliminarea măsurii „anti-hoţie”, adoptată luna trecută, în unanimitate, de Senat.

„Se doreşte eliminarea modificării definiţiei materialelor lemnoase, din Anexa nr. 1 a Codului Silvic, aşa cum a fost adoptată în unanimitate de Senat. Din cauză că actuala definiţie este incompletă, o parte importantă a produselor din lemn – resturi, rumeguş, tocătură, deşeuri, biomasă, aşchii – nu sunt considerate a fi materiale lemnoase. Astfel, între 30% şi 50% din volumul lemnului exploatat nu e considerat lemn”, a explicat Goţiu.

Acesta a precizat că „amendamentele toxice” vor fi discutate în comisiile de specialitate – Agricultură şi Silvicultură, Mediu, respectiv Juridică, luni şi marţi, după care va urma votul în plen.

„E o strategie perversă, pe care am întâlnit-o frecvent. La propuneri legislative benefice, dezbătute şi adoptate de prima Cameră sesizată, în cazul de faţă Senatul, sunt grefate amendamente nocive, la Camera decizională, în ultimele zile dinaintea votului final. Este o strategie tipică grupurilor de interese de tip mafiot, cu sprijinul unor reprezentanţi din Parlament, prin care e fentată dezbaterea publică reală, atât în forul legislativ, cât şi în societate”, arată Mihai Goţiu.

Senatorul USR atrage atenţia că adoptarea acestor amendamente riscă să scoată oamenii în stradă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/vot-parlament-mfx-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/vot-parlament-mfx-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Senatorul Mihai Goţiu (USR) susţine că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor propune, în plus, eliminarea măsurii „anti-hoţie”, adoptată luna trecută, în unanimitate, de Senat. „Se doreşte eliminarea modificării definiţiei materialelor lemnoase, din Anexa nr....