POtrivit IGSU, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curţi şi 78 beciuri şi subsoluri. 

Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Argeş, Botoşani şi Hunedoara.

Echipajele ISU Botoşani au patrulat toată noaptea şi au monitorizat situaţia, fiind pregătiţi sa intervină în orice moment. 

Patru persoane, doi adulţi şi doi copii, au fost evacuate din localitatea Hârtieşti, judeţul Argeş, din cauza unei viituri formate pe râul Mâzgana, care a inundat zeci de gospodării. O căruţă în care se aflau două persoane a fost surprinsă de apă. Cele 2 persoane au reuşit să se salveze, iar animalul a fost scos din apă de pompieri.

O situaţie deosebită se înregistrează în judeţul Botoşani, în zona inundabilă a râului Prut. În localităţile Baranca, Rediu şi Rădăuţi Prut, ca urmare a riscului ridicat de viitură, s-a acţionat cu pompieri şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi ai autorităţilor locale pentru consolidarea accesului în locuinţe cu aproximativ 20.000 de saci cu nisip şi 500 metri liniari de panouri mobile.

De asemenea, în Botoşani sunt evacuate 160 persoane, din care 81 în localitatea Baranca şi 79 persoane din localităţile Rădăuţi Prut şi Rediu.

Peste 120 de locuinţe, curţi şi beciuri au fost inundate în 8 localităţi din judeţul Hunedoara.

„Având în vedere că, în unele zone, apele s-au retras şi nu mai există pericol de inundaţii, 75 de persoane evacuate în zilele anterioare din localităţile Aiud/AB – 40 persoane, Rodna/BN – 26 persoane, Feneş şi Teregova/CS – 3 persoane, Valea Vişeului/MM – 2 persoane şi Hârtieşti/AG – 4 persoane au revenit la domiciliu”, au anunţat reprezentanţii IGSU.

În ultimele ore au fost emise 8 mesaje prin sistemul Ro-Alert în şase judeţe: Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Sălaj şi Suceava.

Traficul rutier este blocat, vineri dimineaţa, pe două drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), restricţionat pe alte trei drumuri judeţene (DJ 106E/AB, DJ 137A/BV şi DJ 153/MS) şi a fost temporar afectat pe un drum judeţean (DN10/CV).

Pompierii intervin vineri dimineaţa în judeţele Arad şi Hunedoara pentru evacuarea apei din curţi şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/whatsapp-image-2020-06-23-at-07-11-54.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/whatsapp-image-2020-06-23-at-07-11-54-300x300.jpgrootstireaUncategorised
POtrivit IGSU, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curţi şi 78 beciuri şi subsoluri.  Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Argeş, Botoşani şi Hunedoara. ...