Mediafax.ro vă prezintă subiectele pe care le-au avut de rezolvat astăzi elevii din ultima clasă de liceu în cadrul probei de profil. 

Bacalaureat 2020 – Subiectele la GEOGRAFIE

Sursa FOTO: edupedu.ro

BAC 2020. Absolvenţii de la profilul real, tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului şi de la profilul militar au avut de ales să susţină examenul de astăzi la una dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

BAC 2020. Absolvenţii profilului umanist, ai profilului servicii şi ai filierei vocaţionale au avut de ales între Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi Sociologie.

VEZI AICI: Subiecte BAC 2020. Ce au avut de rezolvat absolvenţii clasei a 12-a

Luni, absolvenţii de liceu au susţinut proba scrisă la Limba română. Marţi, aceştia au susţinut examenul pentru proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidaţi, dintre care aproximativ 123.800 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 31.800 candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidaţi.

Calendar BACALAUREAT 2020: 

30 iunie 2020 Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00

30 iunie 2020 Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020 Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 – 4 iulie 2020 Rezolvarea contestaţiilor

 5 iulie 2020 Afişarea rezultatelor finale
 

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidaţi, dintre care aproximativ 123.800 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 31.800 candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidaţi.

 

O a doua sesiune de Bacalaureat, pentru copiii cu probleme de sănătate

Elevii de clasa a douăsprezecea vor putea susţine examenul într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în achetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

 

Premierul a subliniat că i se pare normal ca şi elevii de clasa a douăsprezecea să poată avea o sesiune specială, ca în cazul Evaluării Naţionale.

 

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a douăsprezecea să se poată”, a adăugat premierul.

 

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase anterior că va exista o sesiune specială doar pentru Evaluarea Naţională.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Mediafax.ro vă prezintă subiectele pe care le-au avut de rezolvat astăzi elevii din ultima clasă de liceu în cadrul probei de profil.  Bacalaureat 2020 - Subiectele la GEOGRAFIE Sursa FOTO:...