Bayer va plăti până la 10,9 miliarde de dolari pentru a soluţiona un val de procese asupra potenţialelor efecte cancerigene ale produsului său de erbicid Roundup, acţiuni legale care au afectat compania de la preluarea rivalului american  Monsanto în urmă cu doi ani.

Gigantul german s-a confruntat cu aproximativ 125.000 de reclamaţii în SUA, după ce primele cazuri din California au fost găsite în favoarea reclamanţilor.

Ca parte a soluţionării, Bayer va plăti până la 9,6 miliarde de dolari pentru a rezolva creanţele restante şi va aloca un plus de 1,25 miliarde de dolari pentru a face faţă eventualelor pierderi viitoare, a spus compania.
Din aceste sume, până la 5 miliarde de dolari vor fi plătite în acest an, cu o sumă suplimentară de 5 miliarde de dolari plătită în 2021, finanţată în mare parte din fluxul de numerar gratuit existent al companiei şi din veniturile din vânzarea activităţii sale de sănătate animală, care se va închide în lunile următoare.

Bayer a plătit 63 de miliarde de dolari pentru a prelua Monsanto, producătorul erbicidului.

Germania a interzis în 2019 folsoirea glifosatului, principalul component al Round Up. În România, susbstanţa este folsoită de 40de ani pentru combaterea buruienilor. România este pe locul 6 în UE la folosirea acestui tip de erbicid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/bayer-sediu-afp.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/bayer-sediu-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Bayer va plăti până la 10,9 miliarde de dolari pentru a soluţiona un val de procese asupra potenţialelor efecte cancerigene ale produsului său de erbicid Roundup, acţiuni legale care au afectat compania de la preluarea rivalului...