La 20 de ani, cu identitatea complet protejată, un tânăr este de acum soldat 202. Face cursul de formare a subofiţerilor şi va ieşi de aici operator al Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Arma lui preferată este HK416. Nu a avut-o la el ca să se apere de un urs cu care a dat nas în bot într-o noapte petrecută în pădure, trimis să se orienteze în sălbăticie. A bătut doar din palme, la fel cum speră să o facă şi în august, când va absolvi cursul şi va zbura spre teatrele de război.

Alături de cei 36 de colegi învaţă de la instructori să îşi întărească voinţa şi încrederea în sine. Exerciţiile nu te scapă de risc, aşa că din cei 120 de băieţi înscrişi la curs anul trecut, în septembrie, unii s-au accidentat la saltul cu paraşuta sau, epuizaţi fiind, au renunţat. Scoala de aplicaţie a Forţelor pentru Operaţii Speciale s-a înfiinţat în anul 2018, iar absolvenţii participă deja la misiuni în Kosovo, Afghanistan sau Iraq.  

 

  • „Fac sporturi, în special cele de contact, şi sunt destul de iubitor de adrenalină şi am aflat că o să găsesc aici din plin”, spune Soldatul 202.
  • Reporter: Cum rămâne cu fetele?
  • „Cu fetele, mai greu un pic, cel puţin anul asta, pe timpul selecţiei nu ai timp să ajungi acasă”, mai spune acesta.
  • „Prima săptămână am dormit 10 ore în total, cred, eşti supus la tot felul de condiţii de stres, nesomn. Tot felul de probe în care trebuie să gândeşti rapid pentru toţi camarazii tăi. (…)”, povesteşte tânărul. 
  • „A trebuit să ne orientăm în teren, să găsim anumite puncte şi noaptea// Am văzut ursul, m-am uitat la el, s-a uitat la mine, probabil nu mă vedea de la lumină, m-am pus ciuciucă, am bătut de palme să ma vadă că sunt acolo. (…) Trebuie sa termin ce am început şi ce mi-am dorit să fac dintotdeauna”, a mai spus soldatul. 

„Sunt oameni care învaţă că atribute precum integritatea, cinstea, onoarea stau la loc de cinste atât în profesia pe care o desfăşoară, cât şi în viaţa civilă// Psihicul se întăreşte prin instruire. Evaluarea este, practic, fără întrerupere, singurele momente când dânşii nu sunt evaluaţi sunt atunci când dorm”, spune instructorul Adrian Sileanu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0010054498-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0010054498-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La 20 de ani, cu identitatea complet protejată, un tânăr este de acum soldat 202. Face cursul de formare a subofiţerilor şi va ieşi de aici operator al Forţelor pentru Operaţii Speciale. Arma lui...