Andrei Şelaru, sau Selly, aşa cum îl cunosc cei peste 2,65 de milioane de abonaţi de pe Youtube şi cei 1,5 milioane de urmăritori de pe Instagram, susţine anul acesta examenul de Bacalaureat.

Tânărul absolvent de liceu a abordat problema subiectelor de la BAC, proba scrisă la limba şi literatura română, dintr-un unghi uşor diferit. El a prezentat „includerea nejustificată” a termenului „mass-media”, care figurează în cerinţa subiectului B: „Redactează un text de minimum 15 de cuvinte, în care să argumentezi dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane.”

CITEŞTE AICI: Bacalaureat 2020. IATĂ REZOLVĂRILE şi BAREMELE subiectelor la Limba şi literatura română

Într-o serie de filmuleţe postate pe Instagram Story, Andrei Şelaru a explicat că, deşi pe el l-a avantajat subiectul, consideră că există elevi care poate nu cunosc acest termen din variate motive. „Sunt copii în România care nici măcar nu ştiu ce e aia mass-media şi care nu au Internet. Şi nici măcar nu îi poţi învinui. La limba română nu există nicio lecţie despre mass-media.”

„Poate ştiu ce înseamnă televiziuni, radio, presă scrisă şi aşa mai departe, dar nu au de unde să ştie că suma acestor lucruri se numeşte mass-media. Nu se învaţă la şcoală, atunci de ce s-ar da într-un test?”

Mai mult, este un termen împrumutat din limba engleză, motiv pe care Selly îl aduce ca posibil argument într-o eventuală dezbatere ce ar putea să înceapă, online, în rândul elevilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Andrei Şelaru, sau Selly, aşa cum îl cunosc cei peste 2,65 de milioane de abonaţi de pe Youtube şi cei 1,5 milioane de urmăritori de pe Instagram, susţine anul acesta examenul de Bacalaureat. Tânărul...