Protestele naţionale din SUA, coroborate cu numărul mare de decese înregistrat în rândul populaţiei de culoare pe fondul pandemiei, au generat solidaritate în rândul populaţiei americane. Disparităţile rasiale din societatea americană au fost evidenţiate în 6 diagrame reprezentative, conform CNN.

 

Prosperitate

La nivel de prosperitate, comunitatea oamenilor de culoare din SUA suferă la acest capitol. Decalajul s-a accentuat de la începutul secolului, potrivit Instituţiei Brookings. O familie de culoare a acumulat doar o zecime din bogăţia unei familii tipice non-hispanice.

 

Surse de venit

Familiile de culoare nu îşi pot depune economii în contrast cu familiile de albi, pentru că sunt plătiţi mai puţin decât aceştia. Diferenţele salariele dintre oamenii de culoare şi non-hispanici au crescut semnificativ de la începutul anului 2000.

 

Rata şomajului

Rata şomajului s-a îmbunătăţit în ultimii ani. Declinul economic declanşat de pandemie a redus decalajul cu atât mai mult cu cât şomajul a crescut dramatic la toate categoriile rasiale.

 

Sărăcie

Rata sărăciei este mai mare în cazul oamenilor de culoare comparativ cu populaţia non-hispanică. În timpul relansării economice din ultimii ani, ambele categorii au înregistrat tendinţe descendente.

 

Îngrijire medicală

Pandemia a lăsat inegalităţi în sistemul de îngrijire medicală. Unul dintre motive ar fi faptul că populaţia de culoare are mai puţine şanse să deţină o asigurare de sănătate.

 

Coronavirus

Americanii de culoare se confruntă cu rate crescute de îmbolnăviri cu boli cronice, inclusiv diabetm hipertensiune arterială şi obezitate. Acest lucru vine în completarea lipsei unei asigurări de sănătate care să permită accesul la serviciile medicale. Toţi aceşti factori au contribuit la creşterea numărului de decese cauzate de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/avere.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/avere-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Protestele naţionale din SUA, coroborate cu numărul mare de decese înregistrat în rândul populaţiei de culoare pe fondul pandemiei, au generat solidaritate în rândul populaţiei americane. Disparităţile rasiale din societatea americană au fost evidenţiate în 6...