Cele mai importante afirmaţii ale analistului Bogdan Teodorescu, la Marius Tucă Show:

B.Teodorescu: America nu a ajuns direct în anarhie, dar este aproape. Realitatea din SUA este una a unei ţări divizate. Noi asistăm la o nouă luptă a comunităţii negre.

În momentul când citeşti discursurile candidaţilor la presedenţie, toţi s-au referit la nevoia de a repara o ţară divizată.

Acum în America avem o schimbarea a agendei. Până acum s-a discutat la nivel global despre coronavirus. In SUA este o schimbarea a agendei. Moartea lui Floyd este prima tema majora globala care excede subiectul COVID. S-a creat o stare de nervi, de psihoza. Anarhia porneşte de la drepturile unei minorităţi care sunt încălcate.

M. Tucă: Crezi că se vor amplifica manifestaţiile?

B. Teodorescu: Întotdeauna există 3 tabere. Cetăţeanul american nu apreciază dezordinea. În timp ce Trump este acuzat de moartea lui, direct el nu poate fi pus în legatură cu cazul Floyd. Eu intuiesc că mai degrabă decontează primarul democrat care a chemat oameni la protest, decât decontează Trump. El poate avea un oarecare avantaj în disputa cu Joe Biden.

Aceasta alunecare spre violenţă poate duce la avantaje pentru Trump şi republicani.

China este pusă la colţ în momentul de faţă. Biden cară dupa el relaţia cu China, dar şi Trump cară dupa el discriminarea din America, dar şi relaţia proastă cu cetăţenii de culoare.

Democraţii au reuşit să echilibreze balanţa acestei campanii electorale. Trump a avut momente bune şi proaste, eu nu aş spune că Trump a pierdut alegerile. El a dovedit o rezilienţă în campania din 2016.


Bogdan Teodorescu şi Marius Tucă Show fac o amplă amplă analiză a protestelor de amploare din America, dar şi o radiografie a felului în care arată societatea românească şi peisajul politic din ţara noastră după perioada COVID-19.

Un talk show exclusiv pe care nu trebuie să-l rataţi cu analistul şi scriitorul Bogdan Teodorescu, începând cu ora 19.00, într-o emisiune LIVE “Marius Tucă Show”, pe mediafax.ro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/teodorescu.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/teodorescu-300x300.pngrootstireaUncategorised
Cele mai importante afirmaţii ale analistului Bogdan Teodorescu, la Marius Tucă Show: B.Teodorescu: America nu a ajuns direct în anarhie, dar este aproape. Realitatea din SUA este una a unei ţări divizate. Noi asistăm la...