În 2014, Eric Garner, un alt bărbat de culoare, a strigat „Nu pot să respir” înainte de a muri, strangulat de Daniel Pantaleo, un ofiţer al departamentului de poliţie din New York City (NYPD). De atunci a fost un strigăt constant la protestele Black Lives Matter şi la alte manifestaţii împotriva acţiunilor brutale ale poliţiei.

Imaginea articolului “NU POT SĂ RESPIR!” Atunci când măştile de protecţie devin pancarte de protest | GALERIE FOTO

“NU POT SĂ RESPIR!” Atunci când măştile de protecţie devin pancarte de protest | GALERIE FOTO

Înainte ca George Floyd să moară, a spus, de nenumărate ori, acelaşi lucru. În acel timp, un ofiţer de poliţie stătea cu genunchiul pe gâtul său. Mesajul, extrem de emoţionant, exprimă cât de sufocantă este America pentru persoanele de culoare.

Poliţistul Minneapolis care l-a ucis pe Floyd a fost acuzat de omor de gradul 3. Poliţistul din New York însă, nu a fost niciodată acuzat de o crimă şi a fost concediat abia anul trecut.

Acum, când protestele s-au răspândit pe tot teritoriul american şi, apoi, la nivel internaţional, aceste cuvinte tanatice au fost scrise pe măştile folosite pentru a ne proteja de coronavirus. Masca a devenit simbol şi pentru cei care nu pot respira din cauza altor lucruri decât viruşii sau bolile pulmonare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
În 2014, Eric Garner, un alt bărbat de culoare, a strigat „Nu pot să respir” înainte de a muri, strangulat de Daniel Pantaleo, un ofiţer al departamentului de poliţie din New York City (NYPD). De atunci a fost un strigăt constant la protestele Black Lives...