Aceeaşi sursă menţionează că aceştia pot primi, posibil, cetăţenia britanică dacă China va insistă asupra impunerii noii legi privind securitatea naţională.

“Multe persoane din Hong Kong se tem că modul lor de viaţă, pe care China s-a angajat să îl menţină, va fi ameninţat.Dacă China continuă şi aceste temeri se dovedesc justificate, Marea Britanie nu poate să ia la cunoştinţă cu indiferenţă şi să meargă mai departe; dimpotrivă, ne vom onora obligaţiile şi vom oferi o alternativă” , a spus premierul Boris Johnson într-un editorial postat de The London Times.

 

Circa 2.5 milioane de persoane ar putea fi eligibili pentru obţinerea acestui document care a fost eliberat locuitorilor fostei colonii britanice când insula a revenit Chinei, în 1997.

Aproximativ 350.000 de persoane din Hong Kong deţin în prezent “paşaportul britanic pentru Teritoriile de peste Mări” care oferă acces fără viză în Marea Britanie pentru şederi de până la şase luni, a amintit Boris Johnson.

 

Parlamentul Chinei a aprobat săptămâna trecută o decizie de a crea legi pentru Hong Kong pentru a reduce răscoalele, secesiunea, terorismul şi interferenţele externe. Marţi, oficialii din Marea Britanie au avertizat guvernul de la Beijing să retragă legea securităţii naţionale din Hong Kong, afirmând că riscă să distrugă una dintre bijuteriile economiei din Asia, ce ar duce la stricarea reputaţiei Chinei.

 

”Dacă China îşi impune legea de securitate naţională, guvernul britanic îşi va modifica legile privind imigraţia şi va permite oricărui deţinător al acestui paşaport, rezident în Hong Kong, să vină în Marea Britanie pentru o perioadă reînnoibilă de 12 luni şi să obţine alte drepturi, inclusiv dreptul la muncă, ceea ce îl aşează pe calea (spre obţinerea) cetăţeniei.”, a mai spus Boris Johnson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0478572870.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0478572870-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Aceeaşi sursă menţionează că aceştia pot primi, posibil, cetăţenia britanică dacă China va insistă asupra impunerii noii legi privind securitatea naţională. “Multe persoane din Hong Kong se tem că modul lor de viaţă, pe...