La spitalul Bagdasar Arseni din Capitală  sunt 16 cazuri de Covid-19 confirmate. Conducerea unităţii sanitare îţi spune că nu se poate vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului spital.

 

„Este vorba despre 16 colegi între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici”.

 

Asimptomatici au fost şi 3 pacienţi depistaţi pozitiv pentru virusul SARS COV 2, însă nu de la primul test.

 

„Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Asa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este în primele câteva zile de la contaminare”, te anunţă conducerea spitalului.

 

Trebuie să ştii că deocamdată nu se mai fac internări pe secţia de chirurgie generală, care a fost deja decontaminată. Specialiştii din spital au făcut o celulă de criză şi au reuşit să stabilească o listă cu toţi cei care au intrat în contact cu pacienţii şi personalul depistat pozitiv.

 

Bagdasar Arseni este una dintre cele mai  importante unităţi sanitare de urgenţă din Capitală, cu o capacitate de peste 550 de paturi de spitalizare continuă. Este în acelaşi timp cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/hepta-5172309-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/hepta-5172309-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La spitalul Bagdasar Arseni din Capitală  sunt 16 cazuri de Covid-19 confirmate. Conducerea unităţii sanitare îţi spune că nu se poate vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului spital.  ...