Un număr de 16 angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” au COVID-19, între care un medic şi şase asistente, însă „nu putem vorbi despre un focar de infecţie”, precizează oficialii instituţiei medicale, într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Imaginea articolului 16 angajaţi ai Spitalul Bagdasar Arseni au COVID-19/

16 angajaţi ai Spitalul Bagdasar Arseni au COVID-19/ “Nu putem vorbi despre un focar de infecţie”

„Avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generala a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi intre care un medic şi şase asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport COVID-19”, arată sursa citată.

La nivelul spitalului s-a decis, în acest context, suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie Generală, echiparea tuturor pacienţilor şi personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID-19, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.

„Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri (…) de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul”, adaugă reprezentanţii spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Un număr de 16 angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” au COVID-19, între care un medic şi şase asistente, însă „nu putem vorbi despre un focar de infecţie”, precizează oficialii instituţiei medicale, într-un comunicat transmis MEDIAFAX. ...