Oficiul Federal de Statistică a declarat că investiţiile de capital au scăzut cu 6,9%, consumul privat cu 3,2% şi exporturile cu 3,1% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2019.

Datele anunţate de Oficiul Federal de Statistică au arătat că investiţiile în sectorul construcţiilor, care reprezintă aproape 10% din PIB şi este cel mai mare angajator al Germaniei, au crescut cu 4,1%, contribuind cu 0,4 puncte procentuale la creşterea trimestrială.

Cheltuielile de stat au fost celălalt punct pozitiv din datele altfel sumbre şi, împreună cu construcţiile, au prevenit o contracţie mai profundă. Datele arată că cheltuielile guvernamentale au crescut cu 0,2%.

Scăderea de 2,2% a producţiei trimestrial a fost cea mai importantă de la criza financiară de acum un deceniu şi a doua cea mai mare de la reunificarea germană din 1990. Ea vine după o contracţie de 0,1% în ultimele trei luni ale anului 2019.

Economiştii se aşteaptă la o scădere mai mare în trimestrul doi, în condiţiile în care cea mai mare parte a efectelor restricţiilor introduse la mijlocul lunii martie vor deveni evidente.

“Întrucât performanţa din primul trimestru este rezultatul a doar două săptămâni de blocare şi întreruperi ale lanţului de aprovizionare, nu este nevoie de multă abilitate analitică pentru a prezice o scădere mult mai puternică în trimestrul doi”, a spus Carsten Brzeski, economist şef pentru zona euro la ING.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/hepta-4720632-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/hepta-4720632-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Oficiul Federal de Statistică a declarat că investiţiile de capital au scăzut cu 6,9%, consumul privat cu 3,2% şi exporturile cu 3,1% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2019. ...