Te poţi afla printre cei 11.000 mii de bucureşteni care vor să se testeze gratuit de Covid-19. Platforma pe care te înscrii, nu are un certificat de securitate şi nu îţi cere acordul pentru prelucrarea datelor personale, precum CNP-ul.

Lucian Stănescu, Arhitect Servicii Telecomunicaţii şi Securitate Digitală: Eu personal nu l-aş folosi. Este evident că lipsesc şi cele mai rudimentare măsuri de protecţie a datelor şi asta în contextul în care sunt transmise date cu, caracter personal, cum ar fi numele şi CNP-ul. O conexiune securizată este accesibilă oricui în ziua de astăzi, deci nu există nici o scuză pentru care nu ar fi folosită. 

Conform Regulamentului general privind protecţia datelor, pentru a prelucra datele cu caracter personal trebuie luat consimtământul persoanei vizate. De asemenea, trebuie acordat persoanei vizate, posibilitatea de a-şi retrage consimtământul.

Lucian Stănescu, Arhitect Servicii Telecomunicaţii şi Securitate Digitală: În legătură cu GDPR-ul, de fapt, nu sunt respectate deloc cerinţele acestuia, de această platformă. Oamenii trebuiau să fie informaţi, ce se întâmplă cu datele lor, ce date le sunt colectate. Cum sunt prelucrate. Cu cine sunt împărţite. 

O solicitare pentru un punct oficial de vedere, a fost trimisă deja către Primăria Municipiului Bucureşti. Până la momentul publicării acestui articol, nu avem un răspuns.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/profimedia-0518099217-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/profimedia-0518099217-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Te poţi afla printre cei 11.000 mii de bucureşteni care vor să se testeze gratuit de Covid-19. Platforma pe care te înscrii, nu are un certificat de securitate şi nu îţi cere acordul pentru prelucrarea datelor...