Ţi-ai dat seama deja că epidemia de coronavirus va afecta grav economia. Sute de firme au pus lacătul pe uşă, au trimis oamenii acasă şi se tem că nu-şi vor mai reveni din criză.

Sunt însă şi antreprenori care o duc bine. Au pus mâna pe contracte grase cu statul, aşa că lor epidemia de coronavirus de prieşte.

Marii câştigători în lupta cu coronavirusul:

Viggo Fashion
Romwine & Coffee
NanoSystems MC
Chronos Trade Medical

Potrivit Ziarului Financiar, Viggo Fashion – producător de costume pentru bărbaţi, Romwine & Coffee – firmă de comerţ cu alimente, NanoSystems MC – distribuitor de echipamente de cercetare şi Chronos Trade Medical – furnizor de echipamente medicale sunt cei patru câştigători ai crizei.

Epidemia de coronavirus le-a adus contracte cu statul de 183 de milioane de lei

Au „împuşcat” contracte cu statul de 183 de milioane de lei. 

Cel mai mare contract l-a câştigat firma deţinută de creatorul de modă Cătălin Botezatu şi de asociatul lui, Ionuţ Marin.

Viggo Fashion International a semnat un contract cu statul în valoare de 88 de milioane de lei, ca să vireze 500.000 de combinezoane şi 1,75 milioane de viziere de protecţie.

Un contract consistent a prins şi Romwine&Coffee, o firmă din Giurgiu, care se ocupă de comerţul cu alimente.

Pentru suma de 56 de milioane de lei trebuie să livreze statului 1,75 milioane de măşti de protecţie. La un calcul simplu, Ziarul Financiar arată că o singură mască costă 32 de lei, adică 6,6 euro. Cam de cinci ori mai mult decât înainte de criză.

O altă companie beneficiară a contractelor cu statul în criza coronavirusului este NanoSystems MC, distribuitor de echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei. Primeşte 29 de milioane de lei ca să furnizeze 82 de camere de izolare cu presiune negativă.

Şi Chronos Trade Medical, furnizor de echipamente medicale şi produse farmaceutice, trebuie să livreze 1,75 de milioane de mănuşi de protecţie. Pentru asta, statul îi va plăti 9,8 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/ins.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/ins.pngrootstireaUncategorised
Ţi-ai dat seama deja că epidemia de coronavirus va afecta grav economia. Sute de firme au pus lacătul pe uşă, au trimis oamenii acasă şi se tem că nu-şi vor mai reveni din criză. Sunt însă şi antreprenori care o duc bine....