Ministrul Costache nici nu a apucat să înceapă testarea bucureştenilor pentru Covid-19 că a şi demisionat.

Imaginea articolului EDITORIAL de Marius Tucă | Costache cel mai frumos înmulţitor din oraşul acesta

EDITORIAL de Marius Tucă | Costache cel mai frumos înmulţitor din oraşul acesta

Sigur, la auzul acestei veşti, cei aproape 4 milioane de bucureşteni deja îl aşteptau pe Costache care pe la fereşti, care prin balcoane, care pe la porţi să-i dea salivă suficientă pentru vreo câteva mandate. Ce m-a surprins cel mai tare a fost faptul că nimeni, dar absolut nimeni n-a făcut un calcul simplu apropos de testarea întregului oraş pentru noul coronavirus.

Sigur după ce candidaţii la preşedenţie au avut probleme în aflarea ariei cercului, e greu de crezut că vreo unul dintre numiţii în cele mai înalte funcţii ale statului ştiu măcar tabla înmulţirii.

Apropo, pentru lămurirea publicului larg, dacă să spunem capacitatea de testare a domnului Costache ar fi fost de 5000 de oameni pe zi asta ar fi însemnat ca în 100 de zile, adică în mai bine de 3 luni de zile s-ar fi putut testa 500.000 oameni şi luând în calcul un număr de aproximativ 5 milioane de locuitori ai Bucureştiului şi judeţului Ilfov am fi avut nevoie de 1000 zile, aproximativ 34 de luni, adică vreo 3 ani.

Costache, acum ai înţeles filozofia tablei înmulţirii? Poate că da, poate că nu. Din păcate bucureştenii nu se vor putea bucura de prezenţa ta nici la uşă, nici la Ministerul Sănătăţii, nici la televizor. Dar ce zici dacă ai încerca tabla înmulţirii şi a testării la Milano?

P.S. În locul lui Costache a fost numit secretarul de stat Tătaru. Cu toată dragostea pentru domnia sa, acesta nu mi-a dat sentimentul că ar putea să conducă mai mult de o foaie citită de sus până jos, plină de bolnavi cu Covid, fie ei simptomatici sau asimptomatici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

rootstireaUncategorised
Ministrul Costache nici nu a apucat să înceapă testarea bucureştenilor pentru Covid-19 că a şi demisionat. EDITORIAL de Marius Tucă | Costache cel mai frumos înmulţitor din oraşul acesta ...