Imaginea articolului Şomajul tehnic: Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă. Ce indemnizaţie primeşte un şomer. DOCUMENT

Şomajul tehnic: Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă. Ce indemnizaţie primeşte un şomer. DOCUMENT

Dacă eşti antreprenor ai aflat probabil că îţi poţi suspenda activitatea în această perioadă. Ai la dispoziţie soluţia şomajului tehnic, pentru a-ţi putea păstra în continuare angajaţii.

Costel Gîlcă este avocat specializat în dreptul muncii şi a realizat un ghid practic pentru antreprenori. În el îţi explică în detaliu dacă şi cum poţi accesa acest ajutor venit din partea Guvernului.

„Indemnizaţia este plafonată la 75% din salariul pe care fiecare angajat l-a avut. Atenţie: Ne referim aici la salariul din contractul individual de muncă, ce nu cuprinde bonusurile, adaosurile, primele şi nici tichetele de masă. Aşadar, 75% din salariul de bază”, spune Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

Subvenţiile acordate de stat pentru cei care intră în şomaj tehnic variază între 1.000 şi aproximativ 4.000 de lei net, adică 75% din salariul minim sau din salariul mediu pe economie.

Pentru societăţile comerciale a căror activitate a fost suspendată prin ordonanţele militare 1 şi 2 pe 2020, statul suportă integral indemnizaţia de şomaj tehnic, asta însemnând pentru toţi salariaţii. Pentru societăţile comerciale în schimb, care au avut pierderi economice, dar care nu au fost închise prin cele două ordonanţe militare, statul suportă doar 75% din salariaţi. Aceasta înseamnă că diferenţa de 25% este suportată de către angajator.

Mai trebuie să ştii că nu au dreptul la şomaj tehnic angajaţii al căror contract de muncă a fost suspendat de companie prin activarea clauzei de forţă majoră.

Firmele care vor să acceseze acest ajutor de la stat trebuie să depună actele online, la agenţia de ocupare a forţei de muncă aferentă sediului social al firmei.

DESCARCĂ ”Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă pentru uzul angajatorilor”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/ghid-somaj-tehnic.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/ghid-somaj-tehnic-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şomajul tehnic: Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă. Ce indemnizaţie primeşte un şomer. DOCUMENT ...