În faţa panicii globale provocate de pandemia coronavirusului, guvernul Cubei a făcut apel la calm, spunând că stresul slăbeşte sistemul imunitar, ţara luând mai puţine măsuri decât vecinii săi din Caraibe, deoarece are încredere în forţa sistemului său medical. „Menţineţi-vă calmul şi mergeţi înainte!”, este îndemnul Havanei pentru intreaga lume, scrie Reuters.

Imaginea articolului Cuba avertizează că stresul cauzat de coronavirus dăunează sistemulului imunitar şi face un apel la calm

Cuba avertizează că stresul cauzat de coronavirus dăunează sistemulului imunitar şi face un apel la calm

Guvernul a suspendat evenimentele culturale şi sportive de amploare, dar până acum a evitat să le ceară muncitorilor şi studenţilor să rămână acasă şi a lăsat graniţele deschise.

Cuba este renumită pentru pregătirea sa în faţa dezastrelor naturale, cum ar fi epidemiile şi pentru priceperea sa medicală. Îşi trimite medicii la crize de sănătate din întreaga lume, inclusiv la epidemia de Ebola din vestul Africii în 2014-2016.

Cu cea mai mare raport de medici şi populaţie din lume, conform Băncii Mondiale, Cuba are zeci de mii de medici, precum şi studenţi de medicină care merg din uşă în uşă pentru a monitoriza comunităţile locale.

„Închiderea centrelor de muncă şi de predare creează o situaţie de tensiune şi stres, care se ştie că diminuează sistemul imunitar al organismului”, a declarat şeful epidemiologic al Ministerului Sănătăţii, Francisco Durán García, la televiziunea de stat de la Havana.

Climatul cald al insulei ar putea încetini propagarea virusului şi o agenţie turistică administrată de stat a promovat chiar insula ca destinaţie sigură, conform oficialilor.

De asemenea, Cuba s-a lăudat cu producerea unui medicament care a ajutat la reducerea focarului de coronavirus în China, deşi unii experţi se îndoiau dacă este eficient ca tratament de masă.

Cuba are „forţa de muncă, medicamente şi o abordare dovedită şi eficientă pentru a face faţă provocărilor din domeniul sănătăţii”, a replicat Carlos Fernandez de Cossio, directorul general pentru afacerile cu SUA al Ministerului de Externe din Cuba.

Miercuri, autorităţile au raportat primul deces cauzat de coronavirus în Cuba, un turist italian de 61 de ani. Numărul de cazuri a crescut constant în ultima săptămână până la 16 confirmate, toţi străini şi 523 de persoane spitalizate suspecte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/40083866-l.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/40083866-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În faţa panicii globale provocate de pandemia coronavirusului, guvernul Cubei a făcut apel la calm, spunând că stresul slăbeşte sistemul imunitar, ţara luând mai puţine măsuri decât vecinii săi din Caraibe, deoarece are încredere în forţa sistemului său medical. „Menţineţi-vă calmul şi mergeţi înainte!”, este îndemnul Havanei pentru intreaga...