Imaginea articolului MAE cere autorităţilor ungare să deschidă frontierele către România

MAE cere autorităţilor ungare să deschidă frontierele către România

MAE cere autorităţilor ungare deschiderea suplimentară a punctelor de trecere a frontierei de la Borş, Cenad şi Nădlac 1 pentru camioane. Limitarea tranzitului de marfă la Nădlac 2 a generat blocaje importante, spun autorităţile române.

Ca urmare a închiderii frontierelor de către Ungaria în contextul epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Budapesta, a cerut vineri autorităţilor ungare deschiderea suplimentară a punctelor de trecere a frontierei de la Borş, Cenad şi Nădlac 1 pentru transportatorii de marfă având ca destinaţie România sau care tranzitează România.

MAE precizează că, având în vedere evoluţiile recente, măsura adoptată de Ungaria de limitare a tranzitului de marfă printr-un singur punct de frontieră cu România, cel de la Nădlac 2, s-a dovedit insuficientă pentru asigurarea tranzitul de mărfuri, generând astfel blocaje semnificative.

„De asemenea, partea română a subliniat că blocajele prezente afectează inclusiv lucrătorii transfrontalieri şi a solicitat identificarea unei soluţii care să permită continuarea circulaţiei forţei de muncă transfrontaliere, fie că este vorba despre cetăţenii români cu domiciliul în Ungaria, care îşi desfăşoară activitatea în România, fie de cei provenind din judeţele din România, aflate la graniţa cu Ungaria, care au locuri de muncă pe teritoriul ungar şi care fac naveta zilnic, aceştia aflându-se în prezent în imposibilitatea continuării activităţii şi riscând să îşi piardă locurile de muncă”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Potrivit aplicaţiei de monitorizare a traficului la graniţă, dezvoltată de Poliţia de Frontieră, vineri seara, timpii de aşteptare la vama Nădlac II, din judeţul Arad, pe sensul de intrare în ţară pentru camioane, a crescut la 600 de minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/masini-trafic-shutterstock-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/masini-trafic-shutterstock-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
MAE cere autorităţilor ungare să deschidă frontierele către România ...