O astfel de măsură nu este imposibilă în România, însă, deocamdată autorităţile nu au stabilit o durată de izolare limitată în timp.

„În România să sperăm că acest efort pe care le facem în acest moment vor fi mult mai scurte, dar ceea ce spun în acest moment este doar o ipoteză. Este posibil ca în cursul verii comportamentul virusului să nu fie schimbat, el să poată să producă în continuare infecţii, şi , da, în România şi noi să emitem această recomandare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei.

De obicei, în jurul orei 17.00, bulevardul Magheru este ca un adevărat furnicar de oameni. De această dată este însă aproape gol. Atât tinerii, cât şi bătrânii nu mai aşteaptă reguli noi din partea Guvernului, ci se pare că s-au autoizolat la domiciliu de frica coronavirusului.

Tinerii care locuiesc în acelaşi cămin cu vârstnicii trebuie să-i ajute cât mai mult, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să iasă în oraş.

„Restul familiei trebuie să ofere suport vârstnicilor, iar ieşitul la cumpărături, acele treburi casnice pe care le efectuau vârstnicii să fie limitate. Este bine ca decizia de a se trata la un cabinet medical să o ia doar după ce vorbeşte cu medicul de familie sau cu medicul din Ambulatoriu”, a mai spus Gindrovel Dumitra.

Persoanele în vârstă trebuie să ţină legătura în permanenţă cu medicul de familie şi să-l anunţe pe acesta imediat ce apar modificări în starea lor de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/lidl-isi-extinde-reteaua-din-romania-cu-doua-magazine-noi-in-dev.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/lidl-isi-extinde-reteaua-din-romania-cu-doua-magazine-noi-in-dev.jpgrootstireaUncategorised
O astfel de măsură nu este imposibilă în România, însă, deocamdată autorităţile nu au stabilit o durată de izolare limitată în timp. „În România să sperăm că acest efort pe care le facem în acest moment vor fi mult mai scurte, dar...