Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii, a declarat, joi seară, că a emis ordinul privind interzicerea exportului paralel de medicamente şi consumabile medicale pentru o perioadă de şase luni, acesta fiind deja publicat în Monitorul Oficial.

Imaginea articolului Victor Costache a adoptat ordinul de stoparea a exportului paralel de medicamente

Victor Costache a adoptat ordinul de stoparea a exportului paralel de medicamente

„Am emis acest ordin astăzi (joi n.r.) care a fost publicat în numărul 202 din Monitorul Oficial. Citesc doar articolul 2 – Se suspendă temporar distribuţia în afara teritoriului României, pe o perioadă de şase luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin a medicamentelor cuprinse în catalogul national al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România”, a spus Costache.

El a mai declarat că joi au fost oprite la graniţa României nenumărate tiruri, zeci de tone de medicamente, echipamente, consumabile şi materiale sanitare, care ar fi fost scoase din ţară prin export paralel.

„În condiţiile crizei COVID, datorită lipsei medicamentelor şi materialelor de pe piaţa din Europa, erau farte multe echipamente, şi dispozitive, şi consumabile care ar fi fost scoase din România”, a mai spus Costache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/pastile1-pxa.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/pastile1-pxa-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii, a declarat, joi seară, că a emis ordinul privind interzicerea exportului paralel de medicamente şi consumabile medicale pentru o perioadă de şase luni, acesta fiind deja publicat în Monitorul Oficial. ...