Birourile open space sunt obositoare şi aduc anxietate. Cercetătorii de la două universităţi americane au constatat că spaţiile open space îi fac pe angajaţi mai puţin productivi. Cererile de concediu medical sunt cu 60% mai mari în open space decât în birourile individuale.

„Mulţi dintre angajaţi apelează la soluţii de izolare fonică, punându-şi căşti pe urechi sau alegând să ocupe una dintre miting room-uri pe care le folosesc pentru întâlnirile cu ei înşişi, pentru sarcinile ce-i solicită foarte mult”, a declarat Lavinia Ţânculescu, doctor în psihologie, membru al Asociaţiei de Psihologie Industrială şi Organizaţională.

Unii şefi de companii oferă tot mai mult în ultima vreme zone de relaxare, jocuri şi chiar spaţii mai mari. O soluţie salvatoare este crearea propriului univers, spun psihologii. Plantele, obiectele personalizate, dar si pauzele cresc buna dispozitie.

„Ai nevoie de o zonă în care oamenii care vor să se concentreze să poată funcţiona, biblioteca companiei să-i spunem, zone special amenajate pentru a se vorbi la telefon”, a declarat George Didoiu, director tenant services al unei firmei specializate în imobiliare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/02/profimedia-0373319828-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/02/profimedia-0373319828-1.jpgrootstireaUncategorised
Birourile open space sunt obositoare şi aduc anxietate. Cercetătorii de la două universităţi americane au constatat că spaţiile open space îi fac pe angajaţi mai puţin productivi. Cererile de concediu medical sunt cu 60% mai mari în open space decât în birourile individuale. ...