Pentru a evita infecţiile cu noul coronavirus şi răspândirea virusului, conducerea Tribunalului Bucureşti a adoptat, miercuri, un plan de măsuri stricte atât pentru justiţiari cât şi pentru justiţiabili, scrie Monitorul Justiţiei.

Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti ia măsuri stricte de igienizare în contextul crizei COVID-19

Tribunalul Bucureşti ia măsuri stricte de igienizare în contextul crizei COVID-19

Planul adoptat de Tribunalul Bucureşti prevede că angajaţii firmei de curăţenie vor spăla şi igieniza cu substanţe specifice pe bază de clor şi alcool grupurile sanitare şi holurile de patru ori pe zi. De asemenea, fiecare sală de şedinţă va fi igienizată după fiecare şedinţă de judecată.

În incinta băilor, la punctele de acces şi în spaţiile de lucru cu publicul vor fi plasate recipiente cu dezinfectant de mâini. Pentru achiziţionarea acestuia au fost demarate deja procedurile de obţinere de fonduri şi achiziţie.

Angajaţii Tribunalului Bucureşti trebuie să respecte toate regulile de igienă precum spălarea mâinilor, utilizarea echipamentului individual de protecţie (PPE) în funcţie de risc, prevenirea acidentelor prin înţepare şi tăiere, gestionarea în condiţii de siguranţă a deşeurilor, să tuşească sau să strănute folosind şerveţele de unică folosinţă sau tehnica de a folosi inferiorul cotului flectat.

În planul de măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei determinate de infecţia cu CODID-19 li se recomandă angajaţilor să declare deplasările în scop personal, iar dacă se duc în zone cu suspiciune sau confirmare de coronavuirus, ei sut obligaţi să anunţe conducerea instanţei prin notă sau e-mail.

Se recomandă, pe cât posibil, transmiterea documentelor /cererilor în format electronic, informarea publicului prin intermediul portalului instanţelor sau telefonic şi evitarea deplasării, pe cât posibil, la instanţă.

De asemenea, se recomandă limitarea deplasărilor în interes de serviciu în şi din străinătate, precum şi în ţară, în zonele afectate. Oportunitatea deplasărilor de acest gen va fi analizată de către conducerea instanţei sau Colegiul de conducere, după caz, se arată în documentele publicate de Monitorul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/judecata.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/judecata-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pentru a evita infecţiile cu noul coronavirus şi răspândirea virusului, conducerea Tribunalului Bucureşti a adoptat, miercuri, un plan de măsuri stricte atât pentru justiţiari cât şi pentru justiţiabili, scrie Monitorul Justiţiei. Tribunalul Bucureşti...