Banca Mondială a anunţat, marţi, un fond de 12 miliarde de dolari pentru sprijinirea ţărilor care se confruntă cu impactul epidemiei de coronavirus care s-a răspândit rapid din China în aproximativ 80 de ţări, relatează Reuters.

Imaginea articolului Banca Mondială anunţă un fond de 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor coronavirusului

Banca Mondială anunţă un fond de 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor coronavirusului

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că există încă „multe necunoscute” cu privire la virusul cu propagare rapidă şi ar putea fi nevoie de ajutor „mult mai mare”, dar a refuzat să detalieze.

Anunţul a subliniat îngrijorarea crescândă cu privire la impactul virusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi asupra unei penurii globale de echipamente de protecţie pentru combaterea bolii.

Malpass a cerut ţărilor să îşi coordoneze acţiunile la nivel regional şi internaţional, spunând că viteza şi amploarea răspunsului sunt esenţiale pentru salvarea de vieţi.

Asociaţia de Dezvoltare Internaţională a Băncii, care ajută ţările cele mai sărace din lume, ar putea primi, de asemenea, fonduri suplimentare în al doilea trimestru al anului 2020, dacă se declanşează Facilitatea de finanţare în situaţii de pandemie (PEF), ceea ce nu s-a produs încă, a spus Malpass.

Unele ţări au solicitat deja ajutor, a spus Malpass, dar a refuzat să le numească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/world-bank-web.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/world-bank-web-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Banca Mondială a anunţat, marţi, un fond de 12 miliarde de dolari pentru sprijinirea ţărilor care se confruntă cu impactul epidemiei de coronavirus care s-a răspândit rapid din China în aproximativ 80 de ţări, relatează Reuters. ...