Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, luni seara, că instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale vor avea acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor pentru a prelua informaţii privind adeverinţele de venit ale cetăţenilor.

Imaginea articolului Violeta Alexandru: Ministerul Muncii va avea acces direct la sistemul informatic al Finanţelor

Violeta Alexandru: Ministerul Muncii va avea acces direct la sistemul informatic al Finanţelor

„Ministerul Finanţelor a acceptat, după demersuri îndelungate, propunerea ca instituţiile din coordonarea MMPS să aibă acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor pentru a prelua informaţii privind adeverinţele de venit ale cetăţenilor. Mai rămân câteva detalii de pus la punct dar am făcut un pas important”, a scris pe Facebook ministrul Muncii.

Violeta Alexandru spune că această măsură va face ca cetăţenii să nu mai fie nevoiţi să facă drumuri de la o instituţie la alta pentru a ridica anumite documente de care au nevoie pentru dosarele de pensie.

„O asemenea măsură ridică povara administrativă de pe umerii cetăţenilor pentru că nu mai sunt trimişi să aducă adeverinţe ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituţia care plăteşte beneficii sociale, verifică datele direct la Finanţe. Cetăţeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverinţele de venit”, a explicat în postarea sa ministrul.

Ea mai spune că această măsură era cu atât mai necesară cu cât „proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informaţii despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărţilor de Muncă, a eşuat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/violeta-alexandru-mfx.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/violeta-alexandru-mfx-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, luni seara, că instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale vor avea acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanţelor pentru a prelua informaţii privind adeverinţele de venit ale cetăţenilor. ...