Imaginea articolului Unul din cele mai vechi spitale din ţară va fi modernizat. Investiţia depăşeşte 3 milioane de euro

Unul din cele mai vechi spitale din ţară va fi modernizat. Investiţia depăşeşte 3 milioane de euro

Contractul care vizează mutarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire” a fost semnat marţi de primarul oraşului Galaţi Ionuţ Pucheanu.

Este o investiţie de peste trei milioane de euro care va transforma în totalitate instituţia gălăţeană.

Clădirile care adăpostesc una dintre cele mai vechi unităţi medicale din ţară au fost cumpărate de la fostul proprietar în 2017. Atunci Primăria Galaţi a plătit aproximativ un milion de euro.

„Este o investiţie foarte importantă pentru comunitate, aşteptată de mult timp de membrii comunităţii. Am luat-o pas cu pas, am cumpărat clădirile, acum începem să le modernizăm, astfel încât să avem o maternitate modernă. Ne mândrim cu faptul că avem o unitate medicală cu mare tradiţie, în curând ne vom mândri şi cu faptul că avem o maternitate modernă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit autorităţilor locale, ambulatoriul maternităţii va fi mutat în altă clădire, împreună cu laboratoarele de analize medicale şi de radiologie imagistică medicală. De asemenea, clădirea va fi modernizată şi dotată cu aparate performante printre care sunt un ecograf 4D, un RMN, un videocolposcop şi un electocardiograf.

„Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale şi a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F, în pavilionul A; reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului. Beneficiari direcţi sunt aproximativ 4.500 de pacienţi din regiune, din judeţul Galaţi şi din municipiul Galaţi, care vor primi asistenţă medicală într-o unitate sanitară modernizată şi dotată la standarde europene. Lucrări ce vor fi executate şi dotări în cadrul spitalului: consolidare fundaţii, cămăşuirea pereţilor, refacerea acoperişului, lucrări de reabilitare termică; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electocardiograf. Durata de implementare este 38 luni”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Unitatea gălăţeană este cea mai veche maternitate din judeţul Galaţi. De asemenea, este una dintre cele mai vechi unităţi medicale din ţară, în condiţiile în care primele pavilioane au fost construite în anul 1895.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/sp7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/sp7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Unul din cele mai vechi spitale din ţară va fi modernizat. Investiţia depăşeşte 3 milioane de euro ...