Lucrările de construcţii noi au crescut cu 32,5% anul trecut, arată datele publicate de INS. În luna decembrie a fost înregistrată o creştere de 13,3% faţă de noiembrie.

Imaginea articolului Lucrările de construcţii au crescut anul trecut cu 27,6% comparativ cu 2018

Lucrările de construcţii au crescut anul trecut cu 27,6% comparativ cu 2018

Creştere este reflectată pe toate elementele de structură, arată Institutul Naţional de Statistică.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 32,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,3%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale s-au majorat cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 49,1%, cu 26,2% la clădirile rezidenţiale şi cu 16,6% la construcţiile inginereşti.

În luna decembrie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de noiembrie, ca serie brută, cu 13,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,8%.

Ca serie brută, creşterea este reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 24,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 11,9%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+34,0%), clădirile nerezidenţiale (+18,0%) şi construcţiile inginereşti (+2,7%).

Scăderea de 1,8% ca serie ajustată sezonier din decembrie este reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,2%), lucrările de construcţii noi (-1,6%) şi în lucrările de reparaţii capitale (-1,5%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti (-8,5%). Creşteri s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (+17,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+2,2%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cu 24,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 29,6%.

Creşterea ca serie brută este reflectată la lucrările de construcţii noi (+32,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20,9%). Scădere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-3,9%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+82,7%), la clădirile rezidenţiale (+11,0%) şi construcţiile inginereşti (+4,3%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/02/santier.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/02/santier-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Lucrările de construcţii noi au crescut cu 32,5% anul trecut, arată datele publicate de INS. În luna decembrie a fost înregistrată o creştere de 13,3% faţă de noiembrie. Lucrările de construcţii au crescut anul...