Tribunalul Cluj l-a achitat, vineri, pe liderul MISA, Gregorian Bivolaru, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, iar pentru altele procesul penal a încetat deoarece a intervenit prescripţia, procesul fiind pe rol din 2007.

Imaginea articolului Gregorian Bivolaru, achitat de Tribunal. Pentru unele infracţiuni a intervenit prescripţia

Gregorian Bivolaru, achitat de Tribunal. Pentru unele infracţiuni a intervenit prescripţia

Potrivit hotărârii luate vineri de Tribunalul Cluj, Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob şi de trecerea ilegală a frontierei unui stat străin.

„Tribunalul Cluj achită pe inculpatul Bivolaru Gregorian pentru acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob şi de trecerea ilegală a frontierei unui stat străin. Încetează procesul penal pornit împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, de instigare la discriminare, de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, de trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi de instigare la infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în dcoument.

În acelaşi dosar au mai fost achitate sau s-a încetat procesul în cazul altor 19 persoane din grupul lui Bivolaru.

De asemenea, instanţa a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurator instituită asupra bunurilor imobile aparţinând mai multor inculpaţi, printre care şi Bivolaru, precum şi asupra bunurilor imobile aparţinând Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) şi Fundaţiei de Terapii Naturiste şi Yoga „Tara”.

Astfel, sechestrul asigurator este ridicat asupra a două apartamente ale lui Bivolaru situate în Bucureşti, precum şi asupra unor maşini aparţinând MISA şi Fundaţiei de Terapii Naturiste şi Yoga „Tara”.

De asemenea, Tribunalul Cluj a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurator instituită asupra unor bijuterii şi sume de bani – respectiv sumele de 334.949.500 lei vechi, 33.844 dolari, 4.150 euro şi 3.000 yeni şi dispune restituirea către inculpaţii de la care s-au ridicat în urma percheziţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/gregorian-bivolaru-captura-video.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/gregorian-bivolaru-captura-video-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Tribunalul Cluj l-a achitat, vineri, pe liderul MISA, Gregorian Bivolaru, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, iar pentru altele procesul penal a încetat deoarece a intervenit prescripţia, procesul fiind pe rol din 2007. Gregorian Bivolaru,...