Universitatea din Bucureşti anunţă existenţa unei tentative de phishing în care sunt utilizate referinţe legate de UB. Instituţia se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituţiei de învăţământ superior care utilizează alte extensii, cu excepţia celei oficiale a acesteia, „unibuc.ro”

Imaginea articolului Tentativă de phishing în numele Universităţii din Bucureşti. E-mailul primit de cei vizaţi

Tentativă de phishing în numele Universităţii din Bucureşti. E-mailul primit de cei vizaţi

Instituţia precizează că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă – [email protected], cu titlul „Cerere de ofertă – Universitatea din Bucureşti”, potrivit unui comunicat remis miercuri, MEDIAFAX.

Universitatea din Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei şi pentru identificarea sursei, iar cazul a ajuns în atenţia reprezentanţilor Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Potrivit analizei demarate de către reprezentanţii CERT-RO şi comunicate oficial către Universitatea din Bucureşti, e-mailurile transmise „fac parte dintr-o campanie malware ce impersonează Universitatea din Bucureşti, distribuind o aplicaţie executabilă cu capabilităţi de spyware, care colectează informaţii şi credenţiale de acces”, sub pretextul solicitării de oferte de produse de la diferite persoane fizice sau juridice.

În acest sens, specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică recomandă persoanelor care au primit mesajul sus-menţionat, care are ca titlu Cerere de ofertă – Universitatea din Bucureşti, „să nu deschidă eventualele ataşamente şi linkuri, dar şi să utilizeze aplicaţii de tip antivirus şi alte metode de protecţie (filtrarea e-mail-urilor primite sau excluderea adreselor de e-mail suspecte, în cazul de faţă [email protected])”.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii CERT au oferit asigurări că adresa nu are nicio legătură cu domeniul Universităţii din Bucureşti şi nici cu domeniul hotmail.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/phishing-prf.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/phishing-prf-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Universitatea din Bucureşti anunţă existenţa unei tentative de phishing în care sunt utilizate referinţe legate de UB. Instituţia se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituţiei de învăţământ superior care utilizează alte extensii, cu excepţia celei oficiale a acesteia, „unibuc.ro” ...