Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au fost suspendate, marţi, din odinul prefectului de Arad, după ce zeci de elevi s-au intoxicat, luni, cu o substanţă încă necunoscută. Şcoala, dar şi societatea care a făcut deratizarea, sunt verificate.

Imaginea articolului Cursuri suspendate la Liceul German din Arad, unde 40 de elevi au ajuns la spital după o deratizare / Reacţia firmei care a făcut dezinsecţia

40 de elevi au ajuns la spital după o deratizare

40 de elevi au ajuns până marţi dimineaţa la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi.

Potrivit unor surse, probele de sânge luate de la copii vor fi trimise la Timişoara pentru analize.

Prefectul de Arad a convocat, luni seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a dispus verificări atât la firma care a făcut deratizarea în Liceul German, cât şi la şcoală.

Cursurile au fost suspendate, marţi: „În urma şedinţei CJSU, prefectul judeţului Arad, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus: suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic Adam Muller-Guttenbrunn, în ziua de 14 ianuarie 2020, în corpurile de clădire afectate, de clădire afectatectate, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad va dispune, în dimineaţa zilei de 14 ianuarie 2020, măsurile necesare pentru curăţarea spaţiilor, se vor efectua verificări atât la societatea care a prestat serviciile de dezinsecţie/deratizare, cât şi la unitatea de învăţământ, de către instituţiile abilitate.

Copiii sunt elevi ai Liceului German din Arad. Potrivit unor surse locale, la sfârşitul săptămânii în şcoală ar fi fost făcută o dezinsecţie.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea în la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad, de unde 40 de copii au ajuns la spital spune că toate substanţe care au fost folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate.

Administratorul Veres Csaba a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că toate substanţele folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

„Am fost audiat şi la Prefectură, am dat declaraţie şi la poliţie. S-au utilizat toate substanţele avizate de Ministerul Sănătăţii, conform legii, pe suprafeţe şi atâta tot. Din punctul nostrum de vedere, nu este vina noastră. Suprafţa asta este pentru suprafeţe, adică se dă şi pe pereţi. N-ar trebui să aibă efecte negative asupra oamenilor, substanţa având o toxicitate foarte redusă“, a spus Veres Csaba, administratorul firmei de deratizare.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii ajunge, marţi, la Arad, după ce 40 de elevi ai Liceului German s-au intoxicat, luni, la şcoală. Prima bănuială a autorităţilor se îndreaptă către firma care a făcut deratizarea în instituţie.

Potrivit prefectului de Arad, Gheorghe Stoian, comisiile de anchetă nu au descoperit substanţa care ar fi dus la intoxicarea elevilor, însă se aşteaptă rezultatetele analizelor criminaliştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/ioaus-arad8-bun.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/ioaus-arad8-bun-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au fost suspendate, marţi, din odinul prefectului de Arad, după ce zeci de elevi s-au intoxicat, luni, cu o substanţă încă necunoscută. Şcoala, dar şi societatea care a făcut deratizarea, sunt verificate. ...