Federal Aviation Administration (FAA) a anunţat că vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari, pentru că nu a reuşit să evite instalarea de piese defecte pe avioanele 737 MAX, anunţă Reuters.

Imaginea articolului Autorităţile americane vor să amendeze Boeing cu 5,4 milioane dolari pentru componente defecte în cazul 737 MAX

Autorităţile americane vor să amendeze Boeing cu 5,4 milioane dolari pentru componente defecte

FAA spune că Boeing „nu a reuşit să-şi supravegheze în mod adecvat furnizorii, pentru a se asigura că respectă sistemul de asigurare a calităţii companiei, … Boeing a prezentat cu bună ştiinţă aeronave pentru certificarea finală de navigabilitate FAA, după ce a stabilit că piesele nu pot fi folosite, în urma unui test eşuat de rezistenţă“.

FAA a propus în decembrie o amendă de 3,9 milioane de dolari pentru Boeing, pentru aceeaşi problemă, care a implicat 133 de avioane 737 New Generation (NG), care este generaţia anterioară a 737 MAX.

Modelul 737 MAX a fost consemnat la sol, pe plan mondial, după ce în două accidente au pierit 346 de persoane.

Problema pieselor nu are legătură cu prăbuşirile, a spus Boeing.

FAA a dezvăluit în iunie că aproximativ 300 de avioane 737 NG şi 737 MAX ar putea conţine piese fabricate necorespunzător şi a spus că acestea ar necesita înlocuirea rapidă a acestor piese.

Boeing a declarat vineri că a luat cunoştinţă de sancţiunea propusă şi a spus că există probleme cu piesele, care fac obiectul unui buletin de service şi unei directive privind navigabilitatea. „Ne vom asigura că toate inspecţiile şi orice înlocuire a pieselor necesare sunt efectuate pe toate aparatele 737 MAX înainte de a reveni la zbor”, a spus Boeing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/profimedia-0482900310.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/profimedia-0482900310-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Federal Aviation Administration (FAA) a anunţat că vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari, pentru că nu a reuşit să evite instalarea de piese defecte pe avioanele 737 MAX, anunţă Reuters. Autorităţile...